GIRONA 1 – 1 LUGO

El Girona salva un punt al minut 90 jugant amb 10

El gol de Sylla evita la derrota del conjunt català, que va patir la novena expulsió de la temporada

1
José María Expósito

El Girona ha tirat d’èpica aquest dissabte per salvar un punt contra el Lugo (1-1) al minut 90 i jugant amb 10. L’expulsió de Monchu a 20 minuts del final convertia en missió impossible evitar la segona derrota consecutiva a Montilivi, però després d’encaixar un gol ben aviat l’equip de Francisco no va baixar els braços i va aconseguir un empat més valuós per a la moral que per a la classificació.

L’1-1 no deixa de ser un mal resultat per al Girona, que només ha sumat 9 dels últims 36 punts possibles. Des que va derrotar l’Espanyol al gener només n’ha sumat 5 de 21, i ja veu a 7 punts la sisena plaça, l’última que dona accés al ‘play-off’ d’ascens a Primera. No obstant, tan lleig s’havia posat el panorama a Montilivi amb el marcador en contra i en inferioritat que l’empat final no va deixar un mal gust de boca.

Un contraatac d’Appiah culminat per El Hacen (m. 7) li va posar costa amunt el partit als locals, que van poder encaixar més gols abans del descans. L’extrem anglès va ser un maldecap per a la defensa de l’equip de Francisco, de qui la millor arma durant tot el partit va ser un gran Yan Couto. El Hacen va estar a prop del doblet en una volea que se’n va anar alta just abans del descans.

Novena expulsió de la temporada

A la segona meitat el Girona va créixer i va estar molt a prop de l’empat en una rematada a boca de canó de Santi Bueno que se’n va anar als núvols (m. 62), però la vermella a Monchu a instàncies del VAR (m. 74) semblava frustrar qualsevol opció de reacció.

Era la novena expulsió de la temporada per a un jugador del Girona, que potser per això no es va ensorrar. Francisco va acabar amb quatre davanters sobre la gespa i l’equip evidentment partit, però va sortir vencedor d’aquesta ruleta russa. Un centre de, per descomptat, Yan Couto des de la dreta el va aprofitar Sylla llançant-se al terra amb tot per anotar un gol que va valer un punt.