Vuitens de la Champions

Haaland segella l’adeu d’un coratjós Sevilla

  • L’equip andalús es va quedar a punt de forçar la pròrroga a Alemanya, però va tornar a topar amb l’ariet noruec.

  • Els germànics es van posar 2-0, En Nesyri va empatar en el temps afegit i el conjunt espanyol va acariciar el miracle

  • Els teutons passen a quarts per un global de 5-4, amb un pòquer inclòs del pitxitxi de la Champions 

Haaland segella l’adeu d’un coratjós Sevilla
3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Ni tan sols amb una imatge excel·lent a Alemanya va poder evitar l’adeu a la Champions. El Sevilla va exhibir el seu orgull a Dortmund (2-2), però el resultat de l’anada al Pizjuán (2-3) va ser una llosa massa pesada per a un equip coratjós que va acariciar la pròrroga. Erling Haaland, qui si no, va encarrilar l’eliminatòria en la seva primera ocasió i va acabar el duel amb un altre doblet, que va ser suficient. 

Tenir un home com el golejador noruec sempre és una garantia. El pitxitxi de la Champions ja es va agradar a Sevilla amb dos gols i aquest dimarts va repetir xifres. El nòrdic va destrossar les il·lusions de l’equip de Julen Lopetegui, que arribava en hores baixes a Dortmund després de dues derrotes seguides a la Lliga i el pal a la Copa davant el Barça. 

Intervenció del VAR

Amb Óscar en lloc de Rakitic com a principal novetat, el conjunt espanyol va començar amb la màxima intensitat fins al punt d’arraconar el rival. Un xut d’Ocampos desviat per Hitz (m. 2) va evidenciar que el Sevilla no havia de posar el pas de ronda en safata als alemanys. Suso va xutar fora (m. 17) en una altra bona oportunitat abans del cop germànic protagonitzat pel botxí Haaland, que va empènyer a la xarxa una passada de Reus després d’una indecisió de Suso i Koundé.

La gesta es va posar encara més difícil amb el 0-2, que va arribar de forma rocambolesca. Haaland va marcar després d’una possible falta sobre Fernando, però la revisió del VAR va acabar amb un penal de Koundé per agafada sobre l’ariet, que va fallar el llançament. Bono, no obstant, va avançar els dos peus i l’astre no va fallar en la repetició. Tot en contra del Sevilla. 

La fe andalusa

Lluny d’intimidar-se i abaixar el cap, els homes de Lopetegui van continuar lluitant amb tota la fe del món com si res estigués perdut. Amb una actitud i un esforç encomiables, el conjunt andalús va tornar a ficar-se dins l’eliminatòria amb un penal marcat per En Nesyri. Va continuar empenyent el Sevilla sense cansar-se i el marroquí va posar les taules al rematar de cap una centrada de Rakitic, que va entrar a cinc minuts del final.

El 2-2 deixava el duel a un gol de la pròrroga, però ja no hi va haver més sobresalts. El partit va morir amb Lopetegui fora de si i tot el Sevilla protestant un possible penal a l’última acció. Amb la por al cos, el Dortmund va sortir viu i va passar a quarts per un 5-4 global, inclòs un pòquer de Haaland.

BORUSSIA DE DORTMUND: Hitz; Morey, Emre Can, Hummels, Schulz; Delaney, Dahoud, Bellingham; Reus, Haaland i Thorgan Hazard. Tècnic: Edin Terzic. Canvis: Passlack per Hazard (m. 66); Zagadou per Schulz (m. 89); Meunier per Morey (m. 95).

Notícies relacionades

SEVILLA: Bono; Navas, Koundé, Diego Carlos, Acuña; Jordán, Fernando, Óscar; Suso, En Nesyri, Ocampos. Tècnic: Julen Lopetegui. Canvis: Papu Gómez per Jordán (m. 60); De Jong per Ocampos (m. 60); Oliver Torres per Óscar (m. 78); Rakitic per Fernando (m. 85); Munir per Suso (m. 85);.

GOLS: 1-0 (m. 35), Haaland, a passada de Reus; 2-0 (m. 54), Haaland, de penal que es va haver de repetir; 2-1 (m. 68), En Nesyri, de penalti; 2-2 (m. 95), En Nesyri, de cap després d’una centrada de Rakitic