Segona Divisió

L’Espanyol empata amb polèmica davant l’Oviedo

  • L’equip periquito es va avançar amb un gol de Melendo però va jugar més de mig partit amb 10 per la rigorosa expulsió de Dídac Vilà

  • El lateral va veure la groga per la seva dura entrada sobre Nieto, però l’àrbitre va decidir mostrar-li finalment la vermella després de consultar el monitor

  • Nahuel va posar les taules en la segona meitat i els blanc-i-blaus podrien perdre el segon lloc si l’Almeria guanya al Girona diumenge

L’Espanyol empata amb polèmica davant l’Oviedo
2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Queda un terç de Lliga per davant, 14 partits exactament, i l’Espanyol sap que haurà de suar per aconseguir l’anhelat objectiu de l’ascens. L’equip periquito va sumar aquest divendres davant l’Oviedo un empat agredolç (1-1) a Cornellà després de jugar més de mig partit amb 10 per la rigorosa expulsió de Dídac. El marcador suposa la cinquena trobada sense caure en una travessia que s’hauria d’adornar amb èxits en un mes de març que es completarà amb les trobades davant del Mirandés, el Logronyo, el Castelló i el Fuenlabrada.

L’equip periquito desitjava enfortir la seva posició d’ascens directe, però es va haver de conformar amb un empat que el deixa segon, a tres punts del Mallorca, que rebrà demà el Cartagena. L’Almeria, tercer, podria superar els blanc-i-blaus si triomfa en la seva visita al Girona.

Rebuda de l’afició

El conjunt asturià es va convertir en el quart equip capaç de sumar a Cornellà, on l’Espanyol només havia cedit un empat davant el Mallorca i la dues derrotes contra Rayo i Girona. L’ascendent Leganés, el quart aspirant a l’ascens directe, és l’únic equip amb millors registres que els periquitos a casa. 

Uns 200 seguidors van rebre els jugadors als afores de l’estadi en una nit que no va poder tenir felicitat completa. El gran misteri de l’alineació es va resoldre poc abans del xoc. Raúl de Tomás es va recuperar a temps de les seves molèsties i va poder formar part de l’onze inicial. 

Gol de Melendo

En aquesta posada en escena destacaven com a novetats els dos laterals: Dídac Vilà i Lluís López, que van suplir el sancionat Pedrosa i el lesionat Óscar Gil. Aquesta mutació implicava menys profunditat per les bandes. El panorama es va posar aviat de cara gràcies al gol de Melendo, que va aprofitar un rebuig del porter després d’un cop amb l’esquerra de RDT, a qui es va veure just de forces (m. 8). 

El guió semblava destinat a un altre partit eficaç dels periquitos, però el VAR va tornar a jugar una mala passada a l’Espanyol. Trujillo Suárez va canviar la groga a Dídac per una vermella després de consultar el monitor. És cert que el lateral es va excedir en la seva entrada sobre Nieto. Va ser una acció desafortunada, però va poder deslliurar-se perfectament de l’expulsió. 

Amb més de mig partit per jugar, l’Espanyol es va moure entre l’ambició per guanyar i la por de perdre. L’Oviedo no va generar gaire perill, però un magnífic xut de Nahuel (m. 66) va suposar l’empat. Els canvis de Moreno, amb Dimata i Melamed en pla revulsiu, no van alterar les coses i el marcador van quedar inamovibles.

ESPANYOL, 1; OVIEDO, 1

Espanyol: Diego López; Lluís López, David López, Cabrera, Dídac; Keidi Baré, Darder, Embarba, Melendo, Javi Puado; Raúl de Tomás. Tècnic: Vicente Moreno. Canvis: Calero per Embarba (m. 46); Dimata per Melendo (m. 71); Melamed per Lluís López (m. 82); Pol Lozanoper Darder (m. 89); Wu Lei per De Tomás (m. 89).

Notícies relacionades

Oviedo: Femenías; Juanjo Nieto, Grippo, Bolaño, Lucas; Sangalli, Edgar, Tejera, Borja Sánchez; Javi Mier, Rodri. Tècnic: Cuco Ziganda. Canvis: Borja Valle per Javi Mier (m. 46); Gustavo Blanco per Rodri (m. 64); Nahuel per Lucas (m. 64); Samuel Obeng per Borja Sánchez (m. 78); Mossa per Tejera (m. 90).

Gols: 1-0 (m. 8) Melendo, des de prop, després d’un xut de RDT repel·lit pel porter; 1-1 (m. 66) Nahuel, amb un fantàstic xut al qual no va poder arribar Diego López.

Temes:

Espanyol