Atletisme

Belén Toimil polvoritza el rècord d’Espanya de pes i passa a la final de l’Europeu

Jesús Gómez i Ignacio Fortes entren amb solvència a la final del 1.500 i Lucía Rodríguez, a la del 3.000

Belén Toimil polvoritza el rècord d’Espanya de pes i passa a la final de l’Europeu
2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El seu gest d’incredulitat portant-se les mans al cap segons després del seu primer llançament, ja ho deia tot. A la seva estrena a la classificació de pes del Campionat d’Europa d’atletisme de pista coberta, a Torun (Polònia), la gallega Belén Toimil va polvoritzar el rècord d’Espanya amb una marca de 18,64 metres, superant en més de 70 centímetres la seva millor actuació personal, i amb aquest llançament es va classificar directament per a la final d’aquest divendres (19 h. Teledeporte) i a més va obtenir la mínima que li va assegurar la classificació per als Jocs Olímpics de Tòquio.

L’atleta corunyesa de Mugardos, que entrena Carlos Burón, no va tenir necessitat de continuar competint i amb el seu llançament de 18,64, la quarta millor d’Europa aquest any, va enderrocar un dels rècords més antics, el de Martina de la Puente que va complir 25 anys el 25 de febrer.

Toimil, de 26 anys, venia de proclamar-se campiona d’Espanya a Madrid amb un llançament de 17,81, poc després d’aconseguir a Barcelona, el 6 de febrer, 17,86, una marca que ha millorat amb claredat en el seu primer Europeu sota sostre, per convertir-se en la quarta espanyola de la història en guanyar-se un lloc a la final i amb la qual cosa eleva enormement les seves expectatives, ja que va ser la tercera millor marca de les participants.

Tres finalistes més

La madrilenya Lucía Rodríguez va ampliar les bones notícies de l’equip espanyol a Torun, classificant-se per a la final de 3.000 metres amb una marca de 8.56.71, la seva millor marca personal, que li va donar una de les quatre places de repesca, mentre que Marta García, que també va fer millor marca personal (9.02.00) i Blanca Fernández (9.11.06) van quedar eliminades.

El burgalès Jesús Gómez i el granadí Ignacio Fontes, per part seva, van aconseguir classificar-se també per a la final de 1.500 metres (21.30 h), mentre el tercer representant espanyol, Abderrahman El Khayami, va quedar fora després de desfondar-se a l’última sèrie (3.49.34). Gómez, que ja va ser bronze fa dos anys a Glasgow, i partia amb la segona millor marca dels participants va dominar amb enorme autoritat la primera sèrie amb un temps de 3.40.75. Fontes també va demostrar un enorme control de la seva sèrie, en la que es va imposar amb un crono de 3.38.68 minuts.

Notícies relacionades

Gómez i Fontes es trobaran amb el gran favorit del mig fons, el noruec Jakob Ingebrigtsen, plata fa dos anys a Glasgow al 1.500, or al 3.000, que busca en aquesta cita de Polònia el doblet en un estat de forma esplèndid, com va demostrar aquest 9 de febrer a l’establir un nou rècord d’Europa amb 3.31.80 al míting atlètic de Lievin.

  

Temes:

Atletisme