ELIMINATÒRIA EUROPEA

La Champions posa a prova un Madrid en quadro

Zidane no recupera Benzema i manté nou baixes per visitar l’Atalanta a La Liga en l’anada de vuitens de final

La Champions posa a prova un Madrid en quadro
2
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

Després de quatre victòries seguides a La Liga, qualsevol diria que la tornada de la Champions li arriba en un bon moment a Zidane. Però no. El tècnic francès ha viatjat a Bèrgam per jugar l’anada de vuitens de final de la Lliga de Campions davant l’Atalanta només amb onze jugadors de camp disponibles, assetjat per la llista de nou baixes que encapçalen Sergio Ramos i Karim Benzema, els baluards en la defensa i en la davantera d’un equip que sosté el centre del camp de tota la dècada: Modric, Kroos i Casemiro.

A més, malgrat la ratxa de triomfs, la trajectòria dels blancs en els últims temps està lluny de la brillantor en el joc i té símptomes poc prometedors per competir al màxim nivell, amb problemes per marcar gols i per generar perill, però amb prou solidesa com per guanyar. Ara Zidane ha d’enfrontar els seus assoliments al dictamen europeu. «És veritat que falten molts jugadors importants, però s’han de fer les coses junts, una mica més cadascú, com en els últims partits de La Liga», va dir Toni Kroos abans del partit.

Centenari emmetzinat

La Champions, aquesta competició que ha consagrat una generació blanca, amenaça ara amb ratificar amb tota la cruesa la decadència del futbol espanyol en general i dels blancs en particular. Després de dos anys d’eliminacions prematures en la primera eliminatòria europea, davant l’Ajax i el Manchester City, aquest any li arriba al Madrid el partit cent de la seva història a Champions amb l’enfrontament davant un Atalanta que promulga un joc d’atac sense mirament, una arma de doble tall que pot liquidar els blancs o deixar exposades les seves carències davant els de Zidane. «Cada vegada que juguem és com una final, i ara més», va proclamar el tècnic.

La clau estarà en el ritme de joc, si el Madrid és capaç d’alentir el joc segons la velocitat dels seus millors jugadors: «Volem tenir el partit controlat amb la pilota i fer el nostre joc», va admetre Kroos. 

Notícies relacionades

Tot i que el tècnic francès té molt limitats els seus recursos. No ha recuperat cap lesionat en els últims dies i ha repetit la convocatòria de l’últim partit de lliga davant el Valladolid, en el qual la banqueta la van ocupar Isco i un grapat del planter que van tenint cada vegada més minuts. A més de Ramos i Benzema, tampoc són a Itàlia teòrics titulars com Carvajal o Hazard, a més de la càrrega de partits que acumulen els sans. 

L’Atalanta també arriba en un bon moment després de guanyar davant el Nàpols, quart en la Sèrie A, però content amb el paper de subordinat al favoritisme blanc. «No tenim l’obligació de passar, però tenim l’ambició i les ganes de fer-ho», va dir en la prèvia Gasperini.

Alineacions probables: