Vuitens de Champions

Un Atlètic en hores baixes se la juga amb el Chelsea a Bucarest

  • El líder de la Lliga s’enfronta amb el cinquè de la Premier a Romania per les restriccions del Govern espanyol per la Covid

  • Luis Suárez intentarà trencar la seva ratxa de més de cinc anys i 23 partits sense marcar fora en la competició europea. 

Un Atlètic en hores baixes se la juga amb el Chelsea a Bucarest
3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

La tornada de la Champions no arriba precisament en el millor moment de la temporada de l’Atlètic. És cert que el quadro blanc-i-vermell està mostrant un joc notable, però ha perdut les senyes d’identitat que van caracteritzar el seu èxit en els últims temps. Sense la rocositat ni l’eficàcia de les seves millors cites, el quadro blanc-i-vermell s’ha convertit en un equip més vulnerable que intentarà recuperar aquest dimarts la seva millor versió en l’anada dels vuitens de final contra el Chelsea

El pols entre el líder de la Lliga i el cinquè de la Premier es disputa a Bucarest per les restriccions del Govern espanyol als ciutadans procedents del Regne Unit per contenir la propagació de la soca britànica de la Covid-19. Les mesures es van prorrogar fins al 2 de març, i el conjunt de Simeone haurà d’afrontar el xoc en l’exili.

Reacció amb Tuchel

No és la millor notícia per a un Atlètic que dissabte va perdre contra el Llevant a la Lliga al Wanda. Fins a aquest duel acumulava 447 dies invicte al seu estadi, el mateix on van caure el Liverpool (1-0) i la Juventus (2-0) en les anteriors edicions en vuitens de la Champions.

«És un desavantatge per al nostre rival no jugar a casa, però hem d’anar amb compte. Quan t’enfrontes a l’Atlètic, t’espera un equip amb molta experiència i una gran mentalitat. Saps que lluitarà molt», va apuntar Thomas Tuchel, el tècnic del Chelsea que va suplir Frank Lampard i suma cinc victòries i dos empats en set partits. 

Un gol en 42 rematades

Les estadístiques han fet un tomb en els últims xocs de l’Atlètic, que ha encaixat 12 gols en els seus 10 partits del 2021, en les quals només va mantenir en una ocasió la porteria a zero. En atac tampoc hi ha bones notícies, amb un sol gol marcat en les seves últimes 42 rematades.

Luis Suárez, el ‘pitxitxi’ de la Lliga junt amb Messi (16 gols tots dos), suma tres partits consecutius sense marcar. A Romania li espera un altre desafiament: truncar la seva nefasta ratxa sense veure porta fora de casa a la Champions. El seu últim gol el va aconseguir el 16 de setembre del 2015 a Roma. Són més de cinc anys i 23 partits de sequera. Tuchel va reconèixer que va voler fitxar l’uruguaià per al PSG. «Tothom hi estava interessat. Nosaltres ho vam provar i no ho vam aconseguir. Suárez va triar quedar-se a Espanya i anar a l’Atlètic, i allà està demostrant les seves qualitats una vegada més». 

El Bayern, contra el Lazio

Les baixes tampoc estan ajudant l’Atlètic, que es presenta al duel sense un lateral dret natural. Trippier està sancionat i Vrsaljko, lesionat, igual com Carrasco, habitual pedaç per a aquesta zona. Marcos Llorente ocuparà aquest carril en un onze en el qual tampoc hi seran Herrera i Giménez. Al Chelsea, el veterà Thiago Silva és baixa, mentre que Pulisic i Havertz arriben justos de forma. 

Notícies relacionades

En l’altre duel de vuitens del dia, el campió visita el Lazio després de la seva ensopegada a la Bundesliga davant l’Eintracht dies després d’assegurar el sextet. Müller es perd el duel per Covid. Al quadro italià hi haurà sota els pals Pepe Reina. El meta espanyol, de 38 anys, va tenir un breu pas pel Bayern en la temporada 2014-15, en la qual amb prou feines va jugar tres partits.

Al Madrid, finalment, Benzema no es va recuperar a temps de les seves molèsties i no va entrar en la convocatòria per al xoc de dimecres contra l’Atalanta, a Bèrgam.