GIRONA 2 – 1 CASTELLÓ

El Girona pateix per doblegar el cuer

Els gols de Bernardo i Bárcenas a la primera meitat encarrilen el partit, malgrat l’ensurt final amb el gol de Sene

2

La bona notícia a Montilivi ha sigut el retrobament del Girona amb la victòria després de tres jornades sense fer-ho. I poc més, perquè l’equip va oferir més ombres que llums contra el cuer i el pitjor visitant de la categoria, un Castelló que va lluitar amb ungles i dents i que va acabar tancant l’equip de Francisco a la seva pròpia àrea. En qualsevol cas, el Girona ja suma 37 punts, té el descens a 12 i continua mirant cap amunt, malgrat el seu futbol poc brillant.

Van ser decisives dues espurnes, les que va protagonitzar Gerard Gumbau, vestit d’assistent. Els dubtes d’uns primers minuts bastant irregulars les va esvair el de Campllong, que va servir un córner perquè Bernardo rematés la pilota al fons de la porteria a l’1-0. S’acostava la mitja hora de joc i l’escenari es tranquil·litzava per als gironins, molt espessos durant molts minuts, però una mica més serens amb el marcador a favor seu.

Segona assistència de Gumbau

L’avantatge va créixer poc després, quan de nou Gumbau va fer una bona passada perquè Bárcenas fes el segon. No s’havia arribat al descans i la cosa semblava encarrilada. Contra el cuer, un equip que lluny del seu camp ofereix uns números preocupants, havia de passar un daltabaix perquè s’escapessin els punts.

Però el Castelló no es va donar per vençur i al segon acte va continuar picant pedra intentant donar-li la volta al marcador. Va tenir més presència a camp contrari amb l’entrada de Marc Mateu i fins i tot va poder retallar diferències amb un gol de Sene al 84, que va rebre una pilota filtrada per afusellar Juan Carlos davant la passivitat de la defensa.

Sofriment final

Els últims minuts els va haver de refredar Stuani, exercint de veterà i provocant una falta. Els centrals es van atipar de treure pilotes penjades a l’àrea i per sort els tres punts, tot i que amb sofriment, es van quedar a Girona.

Girona Juan Carlos; Jordi Calavera, Santi Bueno (Juanpe, min. 70), Bernardo, Franquesa; Monchu, Ramon Terrats (Cristóforo, min. 87), Gumbau (Ibrahima Kébé, min. 82); Mamadou Sylla (Nahuel Bustos, min. 87), Stuani i Yoel Bárcenas (Yan Couto, min. 82).

Castelló Óscar; Javi Moyano, Iago Indias, Carlos Delgado, Víctor; Arturo (Marc Mateu, min. 59), Bodiger, Josep Señé, Jorge Fernández; Rubén Díez; i César Díaz (Cubillas, min. 70).

Gols: 1-0 Bernardo, min. 28. 2-0 Yoel Bárcenas, min. 40. 2-1 Señé, min. 85.

Àrbitre: Trujillo Suárez (Comitè canari). Va mostrar targeta groga als locals Gumbau (min. 11), Santi Bueno (min. 49) i Nahuel Bustos (min. 88), i al visitant Marc Mateu (min. 63).