LA CITA OLÍMPICA

El Govern japonès garanteix els Jocs Olímpics

Les autoritats locals afirmen que la competició es realitzarà al marge de la situació de la pandèmia, tot i que falta per determinar si es faran amb públic o sense

El Govern japonès garanteix els Jocs Olímpics
2
Es llegeix en minuts

El primer ministre del Japó, Yoshihide Suga, ha afirmat aquest dimarts que el Japó continua «centrat a continuar els seus esforços per organitzar uns Jocs Olímpics de forma segura», després de decidir l’extensió fins al març de l’estat emergència sanitària per la pandèmia. Suga s’ha pronunciat així en una roda de premsa convocada per anunciar la prolongació d’aquesta mesura extraordinària, que està en vigor des del gener a Tòquio i a unes quantes de les regions més poblades del país, i que s’allargarà fins al dia 7 del mes que ve a causa de la pressió sobre el sistema sanitari malgrat la reducció de contagis.

Al ser preguntat sobre si l’estat d’emergència podria afectar la presència d’espectadors en les competicions olímpiques o l’arribada de visitants estrangers al Japó per a l’esdeveniment, Suga ha indicat que aquestes qüestions encara estan per decidir-se i dependran de l’evolució de la pandèmia. «Estudiarem la situació dins i fora del Japó», ha afegit el primer ministre nipó, que també ha explicat que l’emergència sanitària podria aixecar-se abans del 7 de març si milloren les dades de contagis i d’hospitalització de pacients greus.

En la mateixa línia

El responsable del comitè organitzador de Tòquio 2020, Yoshiro Mori, s’ha manifestar en la mateixa línia durant una reunió feta aquest dimarts entre els responsables de Tòquio 2020 i membres del partit governant. «Seguirem endavant amb els Jocs sigui quina sigui l’evolució del coronavirus», ha dit el president del comitè organitzador de l’esdeveniment esportiu que està previst que sigui inaugurat el 23 de juliol a la capital nipona.

Notícies relacionades

Mori ha destacat, així mateix, la necessitat de «deixar enrere les discussions» sobre si hi podrà haver Jocs o no i ha puntualitzat que el que és important en aquests moments és «pensar en un nou tipus de Jocs». Remaraca que ha fet durant la intervenció en una reunió en què també ha participat la ministra nipona a càrrec dels Jocs, Seiko Hashimoto.

L’extensió de l’alerta sanitària afectarà deu de les 47 prefectures del país, entre les quals, Tòquio. La mesura no inclou confinament, tot i que sí la recomanació a la població d’evitar sortides innecessàries, la petició a bars i restaurants d’avançar l’hora de tancament comercial a les 20 hores i la crida a les empreses fomentar el teletreball. Les autoritats nipones mantenen, a més, les fronteres tancades a l’arribada de tots els visitants estrangers des de finals del desembre passat.