PRIMER PARTIT DE LALIGA CASTERS A MOVISTAR

Així va ser el debut en LaLiga d’Ibai Llanos, el fitxatge per caçar públic ‘youtuber’

En l’estrena de LaLiga Casters de Movistar, que va reunir 100.000 seguidors al seu canal de Twitch, l’‘streamer’ es va mantenir fidel al seu estil. «Si a un xaval li és igual el futbol però li caiem bé és la carta que juguem», va comentar, i aposta perquè pares i fills tornin a veure junts el futbol

Així va ser el debut en LaLiga d’Ibai Llanos, el fitxatge per caçar públic ‘youtuber’
3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Pares i fills estan deixant de veure el futbol junts. I no només perquè el coronavirus impedeix que puguin anar als estadis. Sinó perquè aquells temps en què les famílies miraven el partit de diumenge del Canal+ han passat a la història. Ara, mentre els pares segueixen als seus equips per la tele del saló, molts adolescents es tanquen a la seva habitació a jugar al Fornite, Among Us o veure com ho fan els seus ‘streamers’ preferits per Youtube o Twitch. Detectant aquesta desafecció, La Liga ha mogut fitxa amb el fitxatge més mediàtic del mercat d’hivern, Ibai Llanos, com a punta de llança de LaLiga Casters.

Des que va començar com a ‘caster’ del ‘League of Legends’ el 2014, la carrera d’Ibai ha sigut imparable. Després de guanyar l’any passat el premi a millor ‘streamer’ del món i celebrar l’Ibainèfic, l’‘streaming’ solidari amb què va recaptar 205.735 euros per a l’Unicef jugant a l’NBA 2k amb C. Tangana o fent connexions en directe amb Josep Pedrerol, Mónica Carrillo i Frank Cuesta, va acomiadar el 2020 amb unes campanades sonades al seu canal de Twitch, que van arribar a reunir 552.000 espectadors, superant La Sexta, Cuatro i La 2. Aquest diumenge ha donat el servei inicial de LaLiga Casters, amb el qual es pot seguir el partit de Movistar amb els seus comentaris a través d’un dels canals d’àudio. Al seu canal de Twitch ha arribat a tenir durant la retransmissió 100.000 seguidors connectats.

«Som pitjors que tots els narradors, però si a un xaval li és igual el futbol però li caiem bé és la carta que juguem», ha explicat en el seu debut de lliga. «Trauré l’‘skin’ despullat del canal, que igual entra un pare a veure el gol de Diakhaby i es caga en mi». Ha hagut d’adaptar una mica el llenguatge («no es pot dir cap paraulota» recordava a Ulises i Ander, els dos integrants del seu trident) però ha mantingut la seva ironia. «Maldini, apunta ‘Calbet’... ai, perdó, que se m’oblida que som a Movistar. Ho dic perquè em porto bé amb ell». «Si ens fan fora haurem disfrutat», deia fent broma, alhora que advertia als seus seguidors que aquest ‘crossover’ seria puntual. «Que no es preocupi ningú, que no ens convertirem en canal d’esports. Per si algú diu ‘trobo a faltar l’Among Us’.

En una setmana marcada per la polèmica sobre la marxa de molts ‘youtubers’ a Andorra, Ibai (partidari de continuar pagant els impostos a Espanya) va explicar que aquell mateix diumenge havia rebutjat un cotxe de 180.000 euros. «Ho estàvem comentant en el descans al canal de Twitch, perquè no som com comentaristes que necessiten pixar sis vegades», ha deixat anar.

Notícies relacionades

El jove basc, que ara viu a l’antiga casa de Samuel Eto’o a Barcelona, anava repetint «però Bartomeu, ¿què has fet, tio?» al veure com Luis Suárez marcava un altre gol com a matalasser. «Ha sigut una retransmissió històrica», ha dit al final del xoc. Després que els seus company demanessin perdó per alguns errors i pels nervis del debut, ell ha sortit al tall. «Que els que fa 20 anys que ho fan també s’equivoquen de noms. No demaneu perdó. Aneu-vos-en a fer una abraçada i a sopar».

I, de final de festa, ja fora de Movistar i des del canal de Twitch, ha connectat amb el matalasser Marcos Llorente, un dels futbolistes (com Neymar i Kun Agüero, entre d’altres) que és fan d’Ibai. «A veure si amb sort li veieu el cul. Em jugo el ‘baneo’ de Twitch», va comentar, abans de començar a pensar ja com podria ser «El Clàssic a Twitch». Qui sap si aquell dia ja hi haurà més pares i fills veient-ho junts al sofà.