A ‘El intermedio’

Wyoming aplaudeix Ibai Llanos per defensar la tributació a Espanya: «¡Ministre d’Hisenda!»

El presentador va parlar dimecres sobre la fuga de youtubers a Andorra per pagar menys impostos

Wyoming aplaudeix Ibai Llanos per defensar la tributació a Espanya: «¡Ministre d’Hisenda!»
2
Es llegeix en minuts

La «fuga» de youtubers a Andorra, on pagaran menys impostos, continua generant debat a les xarxes socials i als mitjans de comunicació. El Rubius, un dels creadors de contingut amb més èxit i repercussió a Espanya, ha avivat la polèmica després d’afegir-se a la llarga llista d’influencers i famosos que decideixen traslladar el seu domicili al país pirinenc per poder beneficiar-se del seu sistema tributari. 

Aquesta notícia va arribar ahir a la nit fins al plató d’‘El intermedio’, on Sandra Sabatés va desgranar el que guanyen alguns d’aquests youtubers: «El Rubius, amb 90 milions de seguidors entre diferents plataformes que li reporten més de 4 milions d’euros a l’any, segueix els passos d’altres influencers com The Grefg, que ingressa més de 6 milions pel seu canal, Vegetta, que guanya 5 milions anuals i Invictor, que supera els 13 milions.»  

«És contradictori i crida l’atenció, això d’aquests joves influencers. Els encanten les sigles LOL, WTF i OMG, però escolten IRPF i surten tots corrent», va dir Wyoming en to satíric. El programa va emetre a més la curiosa defensa que va fer el youtuber LOLiTO sobre el seu trasllat a Andorra: «Espanya m’ha donat molt poc. Direu que m’ha donat salut, institut... Jo pràcticament no he anat a l’institut»

Després d’escoltar aquestes declaracions, Wyoming va fer un nou zasca: «Lolito no vol pagar impostos perquè no ha fet ús de l’educació que li ofereix aquest país. M’atreviria a dir que tampoc ha anat a gaires museus, biblioteques i teatres. La mala notícia és que és un altre nom en la llista de fuga de fortunes, la bona és que no sembla un cas de fuga de cervells». 

Notícies relacionades

Després de fer un repàs pels ‘youtubers’ que han decidit mudar-se a Andorra, Sandra Sabatés va voler deixar clar que la majoria continuen vivint i tributant a Espanya. Va posar com a exemple Ibai Llanos, que fa uns dies va parlar de la importància de seguir aquest camí: «Això dels impostos em sembla una collonada. És normal que a la gent que guanya molta pasta li treguin més diners [...]. Em sembla un bon acte tributar aquí perquè és el que fa tothom». 

Les paraules del famós comentarista de G2 Sports van provocar l’aplaudiment de Wyoming, que fins i tot va fer una proposta: «¡Bravo, Ibai Llanos! ¡Ministre d’Hisenda!». «Que bé que explica les coses aquest noi. Si m’ensenyés ell, crec que seria capaç de fer sol la declaració de la renda i firmar amb el certificat digital», va apuntar amb humor. 

Temes:

El Intermedio