LLEGENDA DEL BEISBOL

Mor Hank Aaron, l’home que va batre Babe Ruth i el racisme

Va rebre amenaces de mort perquè no superés el seu rècord de ‘home runs’

El beisbol està de dol després de la mort de Hank Aaron, l’home que va batre Babe Ruth. Símbol de la lluita pels drets civils i segon jugador amb més ‘home runs’ de la història va morir aquest divendres als 86 anys.

El 8 d’abril de 1974 va aconseguir el 715è ‘home run’, superant la marca fixada pel mític Babe Ruth gairebé 40 anys abans. «Quin moment tan meravellós per al beisbol, per a Atlanta i l’estat de Geòrgia, per al país i el món», va dir el narrador Vin Scully a la cèlebre retransmissió televisiva del rècord d’Aaron. «Un home negre està rebent una ovació al Sud profund per trencar el rècord d’un ídol del beisbol. És un gran moment per a tots nosaltres».

Aaron va pensar que no viuria aquest moment. De forma literal. Des d’abans del començament de la temporada havia estat rebent multitud d’amenaces de mort de racistes que no volien que un negre superés el rècord de Babe Ruth. Explicaria temps després que per resistir tot allò es va inspirar en Jackie Robinson, un dels primers jugadors negres de les ‘major leagues,’ que va obrir camí aguantant tota mena d’atacs racistes. «Vaig pensar que si ell va poder aixecar-se i suportar els abusos que va patir, jo podria fer el mateix i ser la mateixa persona, sempre que Déu em donés la capacitat de jugar», va assenyalar Aaron.

Abans de retirar-se el 1976, Aaron va allargar la seva marca fins als 755 ‘home runs’. Un límit que va estar vigent 41 anys, fins que Barry Bonds el va superar el 2017. Després de deixar el bat, va passar a les oficines del seu equip, els Atlanta Braves, sent un dels primers executius negres de l’MLB.

Mor Hank Aaron, l’home que va batre Babe Ruth i el racisme
1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +