Fita

Becky Hammon, primera entrenadora a l’NBA: «És un moment important»

Es va posar al capdavant dels Spurs després de l’expulsió de Popovich en el partit contra els Lakers

zentauroepp43329020 hammon180514171642

zentauroepp43329020 hammon180514171642

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Becky Hammon, tècnica assistent dels San Antonio Spurs, s’ha convertit avui en la primera dona a dirigir un equip de l’NBA com a entrenadora principal en un partit de temporada regular i, després de l’enfrontament, va admetre que era una cosa significativa però també va intentar tractar-ho amb normalitat, segons informa Efe. «Òbviament, és una cosa molt gran. És un moment important», va assenyalar en la roda de premsa posterior a la derrota dels Spurs contra Los Angeles Lakers (107-121).

Hammon ha agafat avui les regnes dels Spurs en el tram final del segon quart després que el tècnic dels texans, Gregg Popovich, fos expulsat per protestar als àrbitres.

«Popovich em va assenyalar a mi i això va ser tot», va resumir sobre com es va assabentar que havia de fer un pas al davant. «Honestament, en aquell moment només intentava guanyar el partit. Això ho dic molt, però miro de no pensar gaire en el panorama general o en l’enorme aspecte d’això perquè pot ser aclaparador», va exposar. «És la meva feina sortir allà, i estar concentrada per a aquests jugadors i assegurar-me que els estic ajudant», va afirmar.

Tot i que la seva fita es va convertir ràpidament en un dels temes més comentats avui a les xarxes socials, l’entrenadora va assegurar que en aquell instant encara no era gaire conscient del que havia aconseguit. «Realment no he tingut temps per reflexionar. No he mirat el telèfon, així que no en tinc ni idea del que ha passat més enllà de l’AT&T Center [l’estadi dels Spurs]», va explicar.

Els elogis també li van arribar des de l’equip rival amb l’estrella dels Lakers, LeBron James, al capdavant. «Ella avui ha hagut de fer-se càrrec, mostrar la seva feina, mostrar el seu talent i mostrar l’amor per aquest esport», va dir James. «Té una gran passió per aquest esport. Felicitats a ella i felicitats a la nostra lliga», va afegir.

Hammon ja havia dirigit algun partit amistós dels Spurs, però aquesta va ser la primera vegada que es va ocupar del seu equip en un xoc oficial de temporada regular. «Això va ser una situació d’aprenentatge per a tots nosaltres, però m’agradaria haver acabat el partit amb una victòria per als nostres jugadors», va indicar.

Hammon va argumentar que el seu equip va fer «un esforç decent» davant els Lakers, als quals va qualificar com «un equip dur», i va confiar que, de cara al nou duel contra els de porpra i or que tindrà lloc divendres, els Spurs podran «millorar» per ser més competitius.

Notícies relacionades

També va remarcar que el seu debut com a entrenadora principal va ser una cosa normal per a la plantilla dels Spurs, ja que «estan acostumats» a sentir-la cridar i a dissenyar-los jugades.

Hammon va tenir una brillant carrera com a jugadora a la WNBA, en equips com els San Antonio Stars; i al bàsquet internacional, en conjunts com els espanyols Rivas Ecópolis i Ros Casares València. El 2014 es va retirar com a jugadora, es va passar a la banqueta i va fitxar com a entrenadora assistent dels San Antonio Spurs, cosa que la va convertir en la primera dona a formar part d’un cos tècnic de l’NBA.

Temes:

Dones