LA FINAL DE LA CHAMPIONS D’HANDBOL

Un Barça molt superior aniquila el PSG i s’acosta a la desena

El conjunt de Xavi Pascual jugarà aquest dimarts pel títol continental després de derrotar els francesos 37-32

2
Es llegeix en minuts

El primer objectiu ja està complert i des d’aquest dilluns la desena es comença a acostar a les vitrines blaugrana després d’una semifinal guanyada pel Barça amb poder però també amb sacrifici, tenacitat, esforç i sobretot molta intensitat per deixar fora de combat un París Saint Germain que només va enterbolir el camí triomfal dels jugadors de Xavi Pascual en la fase inicial del partit (37-32).

Només ha sigut una batalla, una victòria al front de Colònia a l’espera de certificar aquest dimarts la Champions d’handbol i sumar la desena copa per embellir encara més el museu blaugrana. Es dirà i s’escriurà que aquesta desena copa, si afortunadament l’aconsegueix el Barcelona, s’ha fet esperar més del compte perquè el torneig s’havia de disputar al març per convertir-se la ‘final four’ de Colònia, i per desgràcia, en una de les primeres competicions de primer nivell que es van haver de suspendre quan el món i sobretot Europa es van paralitzar per culpa del confinament del març, quan va esclatar la pandèmia del coronavirus.

Un equip que no s’arruga

Però durant tot aquest temps, de la primavera al Nadal, després de l’obligada aturada competitiva, el Barça no s’ha arrugat internacionalment i ha sabut mantenir el tipus de cara a una nova Lliga de Campions, ara en curs al marge d’aquesta ‘final four’. Amb una bona actuació a la Champions actual, el Barça tenia davant un PSG, al qual tampoc li tremola el pols a l’hora de llançar a porteria. No obstant, i tal com passa entre els seus companys futbolistes, la inversió milionària aquí tampoc acaba de donar fruits i ara ja s’han vist eliminats a l’hora de jugar-se el títol de la temporada passada. Curiosament, el PSG també serà el rival dels blaugranes a la Champions de futbol, tot i que en aquest cas l’encreuament sembla molt més complicat, sobretot després de certificar-se aquest dilluns la superioritat catalana a Colònia.

Notícies relacionades

El cert és que el PSG només va semblar pressionar i complicar la vida al Barça en els primers 15 minuts de partit. Els blaugranes feien una mena de treball de formigueta, sense inquietar-se, però a poc a poc anaven omplint el sarró de gols. I això que van necessitar 17 minuts per empatar amb els francesos (10-10). Va ser com un senyal. Des d’aquest instant sempre van estar davant en el marcador, amb una actuació estel·lar del francès Dika Mem i una fortalesa sota els pals de Kevin Möller.

Plàcida segona part

La segona part, segurament, va ser més plàcida per al Barça del que Xavi Pascual va intuir abans del duel. Sempre van mantenir un còmode avantatge per sobre dels tres gols i mai el conjunt francès va arribar a inquietar ni atemorir els blaugranes amb un empat que sempre van tenir com una gesta impossible d’aconseguir. La desena és més a prop però ni de bon tros s’ha de confiar. Ara queda el més difícil.

Temes:

Handbol Barça