JORNADA DE LA LLIGA ENDESA

Un clàssic nadalenc marcat pel ‘cas Heurtel’

El Barça viatja a Madrid sense el jugador francès, de baixa oficial després de la topada amb el club, que el va deixar a Turquia

Un clàssic nadalenc marcat pel ‘cas Heurtel’
2
Es llegeix en minuts

El Reial Madrid i el Barça s’enfronten aquest diumenge en el ja habitual clàssic de Nadal, en la setzena jornada a la Lliga Endesa, un partit que arriba envoltat en la polèmica generada per les diferències amb Thomas Heurtel, el concurs del qual en el WiZink Center (21.30 hores) ha quedat descartat pels culers.

Dimarts passat, després de la derrota a Istanbul, Heurtel no va viatjar amb l’expedició del Barça de tornada a la Ciutat Comtal, tot entre rumors que el club català es va assabentar que el jugador estava negociant el seu traspàs al Reial Madrid i no amb el Fenerbahçe. 

La setmana ha sigut intensa i Heurtel, que va tornar a Espanya un dia més tard, no jugarà aquest diumenge. «Són baixa per al partit Brandon Davies, que continua amb problemes en el bessó, Víctor Claver, que continua amb la seva recuperació de la fàscia plantar, i Thomas Heurtel», indica el FC Barcelona en la seva pàgina web.

Necessitats del Barça

Amb aquestes tres absències, el Barça arriba a la capital d’Espanya amb certs dubtes i amb la necessitat de sumar la victòria per no deixar escapar el seu etern rival a dalt de tot de la taula. Els de Sarunas Jasikevicius són tercers, amb un partit més que els merengues, i presenten un balanç 12-3, mentre que el conjunt de Laso és líder i encara no coneix la derrota després de 14 jornades disputades.

Els culers van caure contra l’Efes, en la seva segona derrota consecutiva a Europa, però en el torneig domèstic acumulen tres victòries. El Barça intentarà agafar-se a la versió oferta en el seu segon partit d’aquesta temporada contra el Reial Madrid. En el primer, disputat a la Supercopa d’Espanya, van perdre 72-67; però el segon, amb motiu de la cinquena jornada de l’Eurolliga, es va saldar a favor dels blaugranes per 79-72 després d’un mal tercer quart dels madridistes, que van patir en gran manera al Palau.

Tornada a casa de Mirotic

Com a armes, l’hongarès Adam Hanga, especialment encertat contra els blancs, la millor versió d’Álex Abrines, que ha recuperat un gran nivell de la mà de Jasikevicius, o la tornada a casa de Nikola Mirotic, que aquesta vegada es deslliurarà de les esbroncades de la grada. A més, Nick Calathes, la gran aposta dels barcelonistes aquest estiu per recuperar cotes més altes, segur que serà determinant.

Notícies relacionades

Per la seva banda, el Reial Madrid s’agafa als bons números d’Edy Tavares, que fa una mitjana de 10,5 punts i 7 rebots per partit, i és fonamental per al seu joc en els dos cèrcols, així com a Thompkins, Llull o els tiradors Carroll i Laprovittola, que van a més en els últims enfrontaments intentant fer oblidar els triples de Facu Campazzo, a l’NBA, i del lesionat Anthony Randolph.

Laso podria apostar d’inici pel jove Usman Garuba, que ja va firmar un gran partit en l’última jornada d’Eurolliga. «La seva ètica de treball és magnífica i ens millora com a equip. Segur que donarà moltes tardes d’alegria perquè el seu creixement és constant», va apuntar el tècnic madridista en la roda de premsa prèvia a l’enfrontament.