EL FUTUR DEL FUTBOL

Florentino Pérez: «La reforma del futbol no pot esperar»

El president del Reial Madrid es posiciona clarament en l’assemblea de socis del club per un canvi dràstic en l’organització del futbol

Florentino Pérez: «La reforma del futbol no pot esperar»
2
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

Amb la idea de la Superlliga de grans clubs d’Europa de fons, el president del Reial Madrid ha destapat aquest diumenge les cartes amb les que jugarà per decidir cap a on va el futbol. Per a Florentino Pérez el camí és la Superlliga. 

«Si ja era difícil mantenir la competitivitat, l’impacte de la pandèmia ens obligarà a fer una reflexió. La pandèmia ho ha canviat tot. Som més vulnerables. El futbol necessita noves formes per ser més competitius», va començar dient el president.

«No pot esperar»

Però més enllà de la crisi sobrevinguda per la pandèmia, la sensació és que només ha accelerat unes decisions que els clubs més rics del futbol ja havien pres. «Hi ha saturació del calendari que afecta negativament les competicions i els aficionats tenen dificultats per identificar-les. Tenen conseqüències de salut per als jugadors, que es lesionen. La reforma no pot esperar», ha explicat Florentino Pérez. «Hem d’afrontar un canvi. Les noves generacions consumeixen més continguts i el nostre deure és que el futbol sigui el contingut més demandat», ha afegit.

Des que el president sortint del Barça, Josep María Bartomeu, revelés en el seu acte de comiat l’acceptació del Barça dels «requeriments» per participar en la futura Superlliga. Aquesta és la segona declaració pública d’un dels grans espanyols en aquest sentit, tot i que Florentino Pérez va deixar clar el seu lideratge en la qüestió: «El futbol ha de fer front a aquest nou temps i allà hi haurà el Reial Madrid buscant sempre el que ha de ser prioritari, els interessos dels aficionats», va declarar.

Cent milions previstos i perduts

A l’assemblea de socis del Real Madrid, per primera vegada telemàtica, es van aprovar els comptes del club, amb 107 milions menys d’ingressos (715) dels «previstos» (822). A més, el pressupost per a la temporada 20-21 serà de 617 milions. Malgrat els guanys previstos que la pandèmia ha dissipat, el Madrid ha tancat l’any amb beneficis, una mica més de 300.000 euros.

Notícies relacionades

Florentino Pérez també va assenyalar que la remodelació del Santiago Bernabéu, «una de les obres civils més emblemàtiques de la ciutat», va dir; acabarà el 2022 després de l’accelerada de les obres durant la pandèmia i el trasllat dels partits del primer equip a la ciutat esportiva de Valdebebas.

En qualsevol cas, el president blanc va deixar clar que l’estabilitat econòmica del club no està afectada pel crèdit de 575 milions que van sol·licitar per a l’obra de l’estadi.