VISITA A IPURÚA

Benzema recull elogis entre la pau assossegada del Madrid

L’Eibar de Mendilibar posa a prova la bona dinàmica dels de Zidane, després d’haver estat contra les cordes fa una setmana

Benzema recull elogis entre la pau assossegada del Madrid
2
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

Queda llunyana aquella època en què els detractors de Benzema portaven la davantera als incondicionals del francès, de vegades impulsats per l’entrenador de torn i els seus símils de caça (com aquella referència de Mourinho a què no era propi anar d’activitat cinegètica amb un gat) i sustentats pel discontinu de les seves ratxes golejadores, tot i que fos el millor escuder del golejador blanc Cristiano Ronaldo.

Ara no. Ara Benzema, el dia del seu trenta-tresè aniversari (aquest dissabte), acumula unes xifres històriques a l’altura dels més grans de la història blanca, amb 259 gols (el quart que més, a sis d’atrapar Di Stéfano) i 138 assistències (el que més de la història) a les portes dels 530 partits de blanc, a punt de superar Guti, Santillana o Hierro. A més, s’ha convertit en l’indiscutible estendard ofensiu del Madrid, d’un Madrid amb menys potencial que antany, però del Madrid al cap i a la fi. 

Compartir gespa

Ara Benzema, més que un sac amb què descarregar les ires quan no marcava Cristiano Ronaldo, és un un recol·lector d’elogis, des de casa seva i des de les alienes. «Clar que m’hagués agradat jugar amb ell», va reconèixer clarament Zidane. 

Benzema té gairebé devots, enamorats del seu joc a contracorrent, tan poc propi d’un davanter centre clàssic, però ningú escapa al retret quan els resultats no arriben. El Madrid va estar fa una setmana a una derrota de morir a Europa i de perdre ritme a La Lliga. Quatre victòries després, amb quatre gols de Benzema, la pau i l’optimisme regnen en un Madrid que es pot permetre delectar-se en el seu davanter: «Ha agafat maduresa, té seguretat en si mateix i en el seu joc. Qualitats sempre n’ha tingut. Hem parlat molt que no marcava, però no és l’important. Ho està demostrant pel seu joc i pels seus gols. Està demostrant el jugador que és», va reflexionar Zidane sobre el moment del seu compatriota. 

Notícies relacionades

Per continuar amb la bona dinàmica no té una visita fàcil el Madrid, a un Eibar a qui Mendilibar acaba salvant cada any a base d’intensitat, però en una gairebé protocol·lària anàlisi del rival a la prèvia, també el tècnic basc va desembocar en l’enaltiment de Benzema: «En defensa estan bé, encaixen molt poc. El centre del camp és sensacional i a dalt hi ha Benzema, que crec que és el millor davanter del món fins i tot, perquè fa de tot: defensa, ataca, ajuda a jugar, fa gols i està molt bé. Ho tenen tot bo», va sentenciar Mendilibar. 

Per a Ipurua, Zidane recupera Casemiro i Odegaard, no així Hazard, malgrat que ja entrena amb el grup: «Tranquil·litat. El necessitem i el volem a l’equip, però no volem fer tonteries», va dir Zidane.

Alineacions probables: