L'ACTUALITAT DE 'LA ROJA'

Luis Enrique obre les portes a Pedri però segueix a la sub-21

Ansu Fati, Busquets i Sergi Roberto són els blaugranes citats per al triple duel de la selecció espanyola contra els Països Baixos, Suïssa i Alemanya

rpaniagua51112256 soccer football   spain press conference   spanish football 201105235438

rpaniagua51112256 soccer football spain press conference spanish football 201105235438 / SUSANA VERA

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Tres setmanes després de l’última derrota contra Ucraïna a Kíev (1-0), Luis Enrique ha introduït petits retocs en la seva convocatòria per a l’amistós contra els Països Baixos (Amsterdam, dia 11) i els dos enfrontaments decisius de la Lliga de les Nacions contra Suïssa (a Basilea, el 14) i Alemanya (a Sevilla, el 17). Marcos Llorente, de l’Atlètic, és la gran novetat, juntament amb MorataIñigo Martínez i Koke, que tornen a ‘la Roja’. En la llista es mantenen tres blaugranes (Ansu Fati, Busquets i Sergi Roberto), mentre Pedri segueix a la sub-21, en la qual no figura Riqui Puig, invisible per a Ronald Koeman. 

Amb només una diana en els 270 minuts dels tres anteriors xocs, toca convertir el bon joc en gols. En aquesta missió deu col·laborar Morata, un clàssic de la primera etapa de l’asturià en la selecció. «No vaig estar preocupat per la falta de gol. Ni ho estic ni espero estar-ho. Morata està jugant molt bé amb la Juventus. Aquest Morata és molt superior a l’anterior», va reflexionar el preparador. Alcácer, en canvi, va tornar a quedar-se fora malgrat el seu bon moment. Rodrigo Moreno, del Leeds, és baixa per la Covid.

«Cuidar-lo i mimar-lo»

També va repartir elogis per a un dels seus futbolistes favorits, el blaugrana Ansu Fati. «La seva maduresa és enorme, però cal cuidar-lo, mimar-lo i deixar que es desenvolupi. M’encanta el seu nivell al camp, el que aporta i el que pot arribar a aportar. Paciència, això és el que cal tenir amb Fati», va proclamar Luis Enrique.

Aquest consell pot aplicar-se a Pedri, la nova joia culer de 17 anys. «Està en la nostra llista de 60 jugadors. Els fets demostren que mirem molt la sub-21, el màxim possible. És evident que tenim obertes les portes a qualsevol jugador per incorporar-se a l’absoluta. Pedri està en un moment especial, això no es pot negar». El mitjapunta canari ha jugat ja tres partits amb ‘la Rojita’, tot i que encara no ha sigut titular. Ara arriben dos partits classificatoris per a l’Europeu sub-21: el 12 de novembre contra les Illes Fèroe i el 17 contra Israel, tots dos, a Marbella.

Alemanya, sense Ter Stegen

L’Atlètic suma a la convocatòria Koke Marcos Llorente, mentre que Iñigo Martínez, el central de l’Athletic, retorna al grup de 25 elegits, una llista més àmplia per si sorgeix algun problema amb la Covid. «No hi ha hagut veto a l’Atlètic de Madrid en les últimes convocatòries. No hi ha conspiracions ni vetos en les llistes de la selecció. Podeu creure-us o no, però és així», va dir el tècnic. 

Espanya continua comandant el seu grup de la Lliga de les Nacions amb set punts, un més que Alemanya i Ucraïna. Tot es decidirà en les dues últimes jornades. Només el primer classificat accedeix a la fase final, que es disputarà l’octubre del 2021. Ter Stegen, just sortit de la seva lesió, no figura en la llista de Joachim Low per a aquests enfrontaments de novembre. 

La llista completa d’Espanya

PORTERS: David de Gea (Manchester United), Kepa Arrizabalaga (Chelsea) i Unai Simón (Athletic).

DEFENSES: Jesús Navas (Sevilla), Sergi Roberto (Barcelona), Sergio Ramos (Reial Madrid), Pau Torres (Vila-real), Íñigo Martínez (Athletic), José Luis Gayà (València), Sergio Reguilón (Tottenham) i Eric Garcia (Manchester City).

Notícies relacionades

CENTRECAMPISTES: Fabián Ruiz (Nàpols), Sergio Busquets (Barcelona), Rodrigo (Manchester City), Mikel Merino (Reial Societat), Koke i Marcos Llorente (Atlètic), i Sergio Canales (Betis).

DAVANTERS: Álvaro Morata (Juventus), Mikel Oyarzabal (Reial Societat), Adama Traoré (Wolverhampton), Dani Olmo (Leipzig), Ansu Fati (Barcelona), Gerard Moreno (Vila-real) i Ferran Torres (Manchester City).