Període preventiu de 10 dies

El Barça d'handbol, confinat per Covid

La detecció de tres casos positius obliga tota la plantilla blaugrana a tancar-se

La pandèmia ha forçat la suspensió de sis dels nou partits de la Lliga Asobal aquest cap de setmana

lmendiola55472689 fc barcelona   fertiberia puerto sagunto balonmano  foto  va201018124553

lmendiola55472689 fc barcelona fertiberia puerto sagunto balonmano foto va201018124553 / VALENTI ENRICH

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La pandèmia del coronavirus continua travant la tornada a la competició de l’handbol. La detecció de tres casos positius obligarà el primer equip del Barça a un confinament preventiu durant un període de 10 dies, que va començar a comptar aquest dissabte, i a suspendre tota mena d’activitat, tant en la Champions com en l’Asobal En aquesta jornada de la Lliga espanyola només s’han pogut jugar sis dels nou partits previstos, com ja va ocórrer la setmana anterior. 

Els casos del Barça, amb noms que es mantenen en l’anonimat, es van confirmar després de les proves PCR fetes divendres passat als membres de la plantilla, complint els protocols de salut dels esportistes blaugrana. Els contagiats es troben bé de salut i aïllats als seus domicilis. A causa d’aquest confinament, el club ja ha sol·licitat l’ajornament del partits de la Champions contra el Veszprem i de la Lliga contra el Benidorm.

Es dona la circumstància que el partit que havia de disputar el Barça aquest dissabte a la pista del Bidasoa Irun també es va haver d’ajornar després que l’equip gipuscoà hagués de posar-se també en quarantena per haver-se detectat tres positius.  En aquesta jornada de la Lliga Asobal s’han hagut de suspendre sis partits i només se n’han pogut disputar tres. El mateix va ocórrer la jornada anterior, en la qual només es van celebrar tres partits, i un d’ells amb mascaretes. La nova normativa imposada per la Junta de Castella i Lleó, que va entrar en vigor dissabte passat, va obligar els jugadors de l’Abanca Ademar de León i del Liberbank Sinfin de Santander ha disputar el partit amb els tapaboques, malgrat que tots ells havien donat negatiu en els tests PCR a què s’havien sotmès hores abans. Manolo Cadenas, tècnic del quadro lleonès, va qualificar la situació d’«absurda» i «rara». «Segur que qui va prendre aquesta decisió és que coneix el tema», va comentar amb ironia.

El Granollers, també confinat

Notícies relacionades

A més del Barça, l’altre equip català de l’Asobal també està confinat des de dilluns per haver tingut contacte dissabte de la setmana passada amb dos positius del Cangas. El Nava va registrar la setmana passada 17 contagis a la plantilla i el Cuenca va anunciar aquest dimarts que a la seva plantilla en tenia 16. A diferència de les competicions europees, a l’Asobal no s’exigeixen PCR abans d’un partit, conscients que molts clubs, amb pressupostos molt ajustats, no poden assumir la despesa que suposaria (uns 100.000 euros sense comptar els tests intermedis).

El coronavirus ha provocat també que aquest cap de setmana se suspenguessin el primer partit de la Segona Divisió de futbol de la temporada, l’Alcorcón-Ponferradina, i quatre a Segona B. El Madrid de bàsquet ha hagut d’ajornar també el seu xoc contra el Bilbao, pel positiu de l’escorta Fabian Causeur, deixant en l’aire el Barça-Madrid que s’hauria de disputar la setmana que ve a l’Eurolliga.

Temes:

Handbol