per l'evolució del virus

El Govern veu «impossible» que hi hagi públic en el Barça-Reial Madrid del dia 24

La consellera de Salut, Alba Vergés, descarta obrir l'entrada del Camp Nou ni per al clàssic de Lliga ni tampoc per al partit de Champions del dia 21

marcosl21825958 barcelona    12 03 2013   marcador mostrando el resultado fi200411155920

marcosl21825958 barcelona 12 03 2013 marcador mostrando el resultado fi200411155920

1
Es llegeix en minuts
Efe

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha dit aquest dijous que serà «impossible» autoritzar l’entrada de públic al Camp Nou per al partit de Lliga entre el Barça i el Reial Madrid del pròxim dia 24, ni tampoc per al de Champions del dia 20, a causa de l’evolució de la pandèmia a Catalunya.

Així ho ha indicat avui la consellera en una entrevista a Catalunya Ràdio, en què ha apuntat que, d’altra banda, el Futbol Club Barcelona no ha fet arribar al Departament de Salut ni al Procicat, de moment, la seva proposta de com portar a terme la votació de la moció de censura, per a la seva aprovació.

D’altra banda, ha agraït la desconvocatòria de la vaga dels metges d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS), convocada pel sindicat Metges de Catalunya per a aquesta setmana, a causa de l’increment de casos de contagi.

Ha apuntat que els professionals de l’atenció primària dediquen el 25% del seu temps de treball només a atendre casos de Covid-19, cosa que és «moltíssim», per la qual cosa ha insistit que els ciutadans redueixin les seves relacions socials, per evitar nous contagis i que se saturi aquesta primera baula del sistema sanitari català.

Vergés ha reconegut que el telèfon 061 torna a ser de pagament i que el seu Departament està en converses amb diverses operadores telefòniques perquè pugui ser gratuït de nou, com ja es va fer durant l’estat d’alarma la primavera passada.

De moment, el govern català no s’ha plantejat establir un toc de queda com ha fet la presidència de França a París i altres ciutats del país veí, segons ha dit la consellera, que ha indicat que esperen «no haver d’arribar a això» ni tampoc a l’estat d’alarma, que es contempla com «l’última opció».

Notícies relacionades

La situació de la pandèmia a Catalunya, amb un «creixement generalitzat a tot el país», ha aconsellat les últimes limitacions i restriccions del Govern, com el tancament de bars, restaurants i la potenciació del teletreball, que evita desplaçaments en transports públics i reunions presencials, ha remarcat.

La consellera ha apel·lat, de nou, a la responsabilitat de tots els catalans i a què redueixin els contactes personals, amb la mentalitat que «som un equip de 7,5 milions de persones».