LA LLIGA DE CAMPIONS

La Champions torna amb un sorteig perillós per al Barça

Bayern, Inter de Milà i Marsella formen la combinació més temible per al club blaugrana

rpaniagua35276715 television  sorteo  de la champions  league     generico200930192508

rpaniagua35276715 television sorteo de la champions league generico200930192508

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Un mes i mig després de patir davant el Bayern (2-8) la humiliació europea més gran de la seva històriael Barça coneixerà aquest dijous els seus primers rivals en el repte de conquistar una Champions que se li resisteix des del 2015. El camí cap a la final d’Istanbul, prevista per al 29 de maig, estarà ple d’obstacles, començant pel sorteig d’aquesta tarda a Nyon (17 hores).

Després de la Champions exprés celebrada a Lisboa per la Covid-19, el torneig intentarà recuperar el seu format habitual amb la fase grups de sis jornades i les eliminatòries a anada i tornada. El Barça comanda pel seu coeficient el segon bombo, junt amb equips com l’Atlètic, el Manchester City, el Dortmund o el United, als quals no es podrà enfrontar en la primera fase. Tampoc al Madrid ni al Sevilla

El record de l’any passat

En el primer bombo se situen els campions de les principals lligues i l’Europa League. El Barça, per tant, pot creuar-se amb els dos últims reis continentals, el Bayern, que aquest dimecres es va emportar la Supercopa germànica davant el Dortmund (3-2), i el Liverpool, així com el PSG o la Juventus. En el tercer bombo els clubs de més entitat són l’Inter d’Antonio Conte i el Leipzig, mentre que en el quart destaquen el Marsella i el Borussia Mönchengladbach.

 

La sort ja va ser esquiva amb el club català l’any passat amb el Dortmund, l’Inter i l’Slavia de Praga. El Barça va ser primer amb solvència. El desastre arribaria més endavant. A Nyon, la combinació més perillosa podria ser la formada pel Bayern, l’Inter i el Marsella. Menys malastruc, per exemple, seria un grup amb Porto, Olympiakos i Ferencvaros. 

El Liverpool, més probable

Els Els condicionants del sorteig, com no poder enfrontar-se a clubs del mateix país, incrementen l’opció de trobar-se amb rivals com el Liverpool, que no podria jugar davant el City, el United i el Chelsea, tots tres en el bombo 2. No seria una gran notícia jugar contra el quadro de Jürgen Klopp, que va caure a vuitens el curs passat en una desafortunada nit davant l’Atlètic. 

El Madrid també es va acomiadar les dues últimes vegades a vuitens després de triomfar el 2016, el 2017 i el 2018. A la gala de la UEFA també entregarà el premi al millor jugador i entrenador de la temporada passada. Lewandowski, Neuer i De Bruyne opten al primer amb Flick com a favorit per al segon per davant de Nagelsmann i Klopp

COMPOSICIÓ DELS BOMBOS

Bombo 1: Bayern, Sevilla, Reial Madrid, Liverpool, Juventus, PSG, Zenit i Porto.

Bombo 2: Barcelona, Atlètic, Manchester City, Manchester United, Xakhtar Donetsk, Borussia Dortmund, Chelsea i Ajax.

Notícies relacionades

Bombo 3: Dinamo de Kíev, Salzburg, Leipzig, Inter de Milà, Olympiacos, Lazio, Krasnodar i Atalanta.

Bombo 4: Lokomotiv, Marsella, Bruges, Borussia Mönchengladbach, Istanbul Basaksehir, Midtjylland, Rennes i Ferencvaros.