MARCA ESTRATOSFÈRICA

Duplantis bat el rècord mundial de perxa del llegendari Bubka

El perxista suec supera el llistó en 6,15 metres a la reunió de la Diamond League a Roma

lmendiola54976262 sweden armand duplantis compete in the men s pole vault duri200917210642

lmendiola54976262 sweden armand duplantis compete in the men s pole vault duri200917210642 / ANDREAS SOLARO

1
Es llegeix en minuts

 El suec Armand Duplantis, plusmarquista mundial de salt de perxa, li va arrabassar l’últim rècord que li quedava al llegendari Serguei Bubka, després de firmar aquest dijous a Roma la millor marca mundial de tots els temps a l’aire lliure amb un intent de 6,15 metres.

Duplantis, de només 20 anys, va superar d’un centímetre l’anterior plusmarca en possessió de l’ucraïnès, amb un registre de 6,14 metres des del ja llunyà 1994.

Tres centímetres menys que els 6,18 metres que Armand Duplantis va fixar el 15 de febrer passat sota cobert com a rècord del món absolut a la ciutat escocesa de Glasgow.

I això que el concurs no va semblar començar gens bé per al perxista escandinau, que sorprenentment va firmar un nul en el seu primer intent sobre 5,80 metres.

Un nul que feia témer que Duplantis, com ja li va passar diumenge passat a Berlín, on es va imposar amb uns «discrets» 5,91 metres, no estés en disposició d’amenaçar la marca de Bubka.

Duplantis, amb el seu nou registre mundial al marcador de l’estadi de Roma / efe/ Epa

Caràcter competitiu

Però si per alguna cosa destaca el suec, que aquest any ja havia saltat 6,07 a Lausana, és pel seu caràcter competitiu, així que després d’assegurar-se la victòria en el míting va anar a buscar la plusmarca de l’ucraïnès.

Així, després de superar a la primera i amb una facilitat sorprenent els 6 metres, Armand Duplantis no va dubtar a demanar als jutges que posessin el llistó sobre 6,15 metres.

No va poder ser a la primera, un intent en què malgrat que el suec va superar amb claredat la barra va acabar fent caure-la amb el pit en el moviment de descens.

Notícies relacionades

Errors que l’escandinau no va tornar a cometre en la següent temptativa, en què Duplantis va superar folgadament els 6,15 metres que el confirmen com el millor perxista de tots els temps.

I és que Duplantis no només ja és l’ésser humà que ha saltat més amunt, tant en pista coberta (6,18) com a l’aire lliure (6,15), sinó que va deixar clar a l’Olímpic de Roma que té en les seves cames i braços una altura encara superior.

Temes:

Atletisme