per la pandèmia

Cancel·lada la marató de Barcelona

La prova, que tenia 17.000 inscrits, es trasllada al 7 de novembre del 2021

maraton

maraton / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea

La Marató de Barcelona, que s’havia de disputar el 25 d’octubre que ve, s’ha cancel·lat de forma oficial a causa de la incertesa provocada per la pandèmia de la Covid-19. La mesura s’ha pres aquest divendres després d’una reunió entre l’ajuntament de la capital catalana i els organitzadors de la prova que, inicialment, abans del coronavirus, s’havia de córrer el mes de març, durant l’època dura del confinament.

La nova data proposada, lluny de la tradicional cita de març, és el 7 de novembre del 2021, ja que s’ha rebutjat fer la carrera abans i tenir més temps de marge amb l’esperança que aleshores la pandèmia ja estigui controlada o hi hagi una vacuna efectiva que permeti els grans esdeveniments esportius. Unes 17.000 persones, de diferents nacionalitats, ja s’havien apuntat a la prova de fons que recorre els punts més emblemàtics de Barcelona.

La mitja marató, el 17 d’octubre del 2021

Notícies relacionades

«No podíem arriscar-nos a fer la carrera aquest octubre a causa dels dubtes que provoca la pandèmia. No volíem tornar a estar amb la incertesa que ja vam tenir al març i creiem que programar-la per a la pròxima primavera era molt just. També es trasllada i canvia de dates la mitja marató que es correrà, en comptes del mes de febrer, el 17 d’octubre del 2021», explica Cristian Llorens, director esportiu de la prova.

L’organització tornarà el cent per cent dels diners a les persones ja inscrites que ho sol·licitin tot i que també hi ha la possibilitat de mantenir la inscripció per al 2021 i aconseguir a canvi un dorsal gratis per a la mitja marató o entregar el 25 per cent del pagament de la carrera a l’organització de forma solidària per les despeses provocades a causa de la suspensió.