LA SITUACIÓ BLAUGRANA

Bartomeu: «L'opció de de Lautaro s'ha aturat, la de Neymar és inviable»

El president, optimista en una entrevista a 'Sport' amb les renovacions d'Ansu Fati, Ter Stegen i Messi

El dirigent blaugrana insisteix en la continuïtat de Quique Setién i que no li busquen substitut

zentauroepp54016460 bartomeu  presentacion jasikevicius  fc barcelona  foto  jav200706173647

zentauroepp54016460 bartomeu presentacion jasikevicius fc barcelona foto jav200706173647 / JAVI FERRANDIZ

3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després que la plantada d’Arthur hagi marcat la tornada del Barça als entrenaments després de les minivacances, Josep Maria Bartomeu ha parlat d’aquest cas en una entrevista al diari ‘Sport’. El president blaugrana, que ha explicat que se li obrirà expedient disciplinari pel seu comportament «inadmissible», també ha repassat alguns dels noms propis del basar culer: assegura que, malgrat l’interès d’altres clubs, Ansu Fati no es mou del Camp Nou i s’ha mostrat optimista amb la seva renovació i les de Messi Ter Stegen. Al capítol d’incorporacions, ha assenyalat que l’opció Lautaro s’ha aturat i que la de Neymar és «inviable».

«El Barça ha parlat amb l’Inter de Lautaro durant diverses setmanes, però les converses s’han aturat de mutu acord amb l’Inter. La situació no convida a fer grans inversions», ha afirmat el dirigent, que considera que l’època de fitxatges multimilionaris i que aquest estiu i els pròxims els grans clubs europeus apostaran més per l’intercanvi de jugadors com el que han fet amb la Juve en l’operació Pjanic-Arthur. Tot i que hagi servit per quadrar el balanç, assegura que aquesta no era la motivació de la jugada.

«Això no és un traspàs comptable. És una decisió esportiva que després es transforma en un acord econòmic. Aquí parlem d’un jugador que no pot renovar pel Barça per la xifra que vol, té una oferta millor i ho explica. El Barça no pot igualar aquesta oferta, decideix anar-se’n i llavors l’operació es posa en marxa», ha dit a l’entrevista amb ‘Sport’. Tot i que Arthur s’havia negat a entrar-hi, insistint que volia triomfar al Camp Nou, el president assegura que és ell qui ha decidit marxar. «El que ha fet és injustificable i totalment incomprensible. Si les seves raons no són justificades, hi haurà una sanció econòmica. Això segur. El que ha fet és una falta de respecte per als seus companys. No és lògic que jugant-te un títol tan important, un jugador decideixi esborrar-se. 

Qui no se n’anirà serà Ansu Fati. «No hi ha gaires jugadors com ell i el Barça no el pot vendre», ha sentenciat Bartomeu, confiat que tant ell com Messi i Ter Stegen ampliaran els seus contractes, aclareix a l’entrevista. «Ter Stegen és tan conscient que estem en una situació econòmica problemàtica, que ell mateix ens ha dit ‘esperem, jo renovaré, però esperem a veure què passa’ [...]. Renovarà, però és tan responsable que ho frena tot perquè no vol causar cap problema».

Umtiti i Rakitic no se’n van

Tot i que el Barça necessita fer caixa per poder afrontar altres reforços, Bartomeu no creu que ni Rakitic ni Umtiti marxin del Camp Nou aquest estiu. En el primer cas perquè el centrecampista croat, que acaba contracte l’any que ve, «mai ha estat predisposat a sortir». Al central, que no ha parat de tenir problemes físics des que es va negar a operar-se per poder guanyar el Mundial de França fa un parell d’anys, no «se li busca una sortida».

Sobre la continuïtat de Quique Setién no ha volgut provocar dubtes, assenyalant que té firmada una temporada més i que a hores d’ara no s’està rastrejant el mercat a la recerca d’un substitut. «No hem parlat amb ningú. Ni amb Blanc ni amb ningú. Amb Xavi sí que hi parlo perquè tenim una bona relació, però va renovar fa poc amb el seu equip. Xavi vindrà algun dia a entrenar el Barça. I ho decidirà ell».

Referèndum per a l’Espai Barça

Fora del terreny de joc, Bartomeu també ha encarat l’Espai Barça i el Barçagate. Sobre el primer, diu que hi haurà un referèndum perquè el soci decideixi si s’aprova la petició d’un crèdit de 800 milions d’euros a Goldman Sachs per construir-lo. Sobre el segon, ha negat que es tanqués en fals.

Notícies relacionades

«Es va tancar amb l’auditoria de Price, que va demostrar que ningú va ficar la mà a la caixa. No hi va haver frau ni corrupció ni cap encàrrec per difamar els jugadors. El preu era de mercat, però sí que em preocupa que el proveïdor no hagi acabat els seus treballs. Aquests treballs s’han d’acabar. Tenim retingudes factures a aquest proveïdor fins que no acabi els treballs».

 Jaume Masferrer, suspès de les seves funcions com a director de l’àrea de Presidència arran d’aquest cas i que l’auditoria de Price va demostrar que gestionava perfils en què s’atacava Piqué, Xavi i Guardiola, entre d’altres, torna a ocupar aquest càrrec des de divendres.