ESCÀNDOL EN EL FUTBOL ESPANYOL

El Depor no es rendeix en la seva desesperada lluita per seguir a Segona

El club gallec pressiona la federació espanyola amb quatre peticions contundents per evitar el descens

Nou particulars denuncien la Lliga i el Fuenlabrada per delictes contra la salut pública i desobediència

rpaniagua54274606 graf5843  a coru a  28 07 2020   el futbolista del fuenlabra200728182040

rpaniagua54274606 graf5843 a coru a 28 07 2020 el futbolista del fuenlabra200728182040 / Cabalar

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua

L’escàndol de Segona causat per la suspensió del Depor-Fuenlabrada de l’última jornada continua acumulant episodis. El club gallec va marxar a Segona B sense jugar, però no es resigna a la seva sort, tot i sabent que un triomf no li hauria servit de res. L’entitat corunyesa, molesta per l’«adulteració» de la competició, ha sol·licitat en les últimes hores a la federació quatre mesures cautelars per permetre la seva continuïtat a la categoria de plata.

L’anul·lació de tots els resultats dels partits corresponents a la jornada 42, la suspensió temporal de la temporada 2019-20 a tots els efectes –inclosos ascensos i descensos– i l’ampliació del nombre d’equips que conformen la Segona Divisió van ser les tres primeres mesures sol·licitades pel Depor.

Aquest dimarts va afegir una altra petició: «Que es doni per perdut el partit al Fuenlabrada, descomptant-li, a més, tres punts en la seva classificació i declarant vencedor el Deportivo pel tempteig de tres a zero». Les penyes deportivistes, a més, han convocat aquest divendres una manifestació en cotxes per protestar per l’escàndol.

Denúncies de particulars

Les queixes de l’equip gallec coincideixen amb l’enuig de la població i les autoritats de la Corunya per permetre el desplaçament dels jugadors del Fuenlabrada contagiats. En aquest sentit, un total de nou particulars han interposat tres denúncies als jutjats de la ciutat contra la Lliga, el seu president, Javier Tebas, i el Club de Futbol Fuenlabrada, després que dilluns de la setmana passada l’equip viatgés a la ciutat hercúlia malgrat saber que tenia casos positius de coronavirus entre la seva plantilla.

Segons va informar el Tribunal Superior de Xustiza de Galícia (TSXG), els nou denunciants consideren que es va produir un delicte de desobediència a l’autoritat i un altre contra la salut pública. Per això, demanen al jutjat que aclareixi les eventuals responsabilitats penals i civils derivades dels fets.

Chico Flores surt de l’hospital

Un dels contagiats del Fuenlabrada és Chico Flores, que va ser ingressat divendres passat en un hospital de la Corunya per un problema de salut sense gravetat. Aquest dimarts va ser donat d’alta i va tornar a l’hotel on és la resta de la plantilla confinada. «Estic bé, però he passat uns dies fatal. Estem lluitant tots, ho hem passat bastant malament, nosaltres i les nostres famílies», va assegurar el central.

«El que volem és jugar, que no ens treguin el que ens hem guanyat al camp», diu Chico Flores

Notícies relacionades

Flores té molt clar el desig de la plantilla madrilenya. «El que volem és jugar. No volem que ens treguin el que ens hem guanyat al camp. Es veu perfectament que no tenim culpa de res, només vam venir aquí a jugar».

El Fuenlabrada en tindria prou amb un punt a Riazor per acabar sisè i jugar els ‘play-off’ per l’ascens, però no sembla probable que tingui aquesta possibilitat. L’Elx ocupa per ara aquesta sisena plaça. Els jugadors il·licitans van passar aquest dimarts proves PCR, igual com l’Almeria. El Saragossa i el Girona, els altres dos equips immersos en la baralla per l’ascens a Primera, les van passar dilluns.