El 10è ANIVERSARI DEL MAJOR ÈXIT DEL FUTBOL ESPANYOL

Ahir i avui dels herois del Mundial 2010

Radiografia dels 24 campions de Sud-àfrica una dècada després del seu triomf

cartas-ingester

cartas-ingester

1
Es llegeix en minuts
F. J. Moya / R. Paniagua

Aquest dissabte es compleixen 10 anys de la proesa més gran del futbol espanyol, el campionat del món conquistat a Johannesburg contra Holanda gràcies al gol d’IniestaDurant un mes ‘la Roja’ va lluitar per aconseguir aquesta estrella a Sud-àfrica. La plantilla, capitanejada per Iker Casillas, la conformaven 23 jugadors i un seleccionador, el bonàs Vicente del Bosque, que han seguit camins molt diferents durant aquesta dècada. Aquí analitzem l’ahir i avui dels 24 herois.

Entrenador i porters

Vicente del Bosque va saber guiar amb mestria la selecció cap al títol. Excel·lent en el tracte i encertat en la lectura de partits, va prolongar l’èxit de Luis Aragónes el 2008. Sota pals, el capità Iker Casillas va completar tots els minuts i va ser clau en la final. Valdés i Reina es van quedar inèdits. Van ajudar al vestidor. 

Defenses

La línia defensiva va ser una de les claus del torneig. Espanya no va encaixar ni un gol en els encreuaments. Del Bosque ho tenia clar: Ramos i Capdevila van ser els laterals indiscutibles, mentre que Piqué i Puyol van formar una parella excel·lent en l’eix de la defensa. Marchena i Arbeloa van tenir una presència testimonial, mentre que Albiol no es va estrenar.

Centrecampistes

Notícies relacionades

El doble pivot format per Xabi Alonso i Busquets va ser una de les senyes d’identitat de ‘la Roja’ el 2010. Iniesta i Xavi posaven la màgia com a interiors en una línia plena de talent. Silva va passar de titular a oblidat, Cesc va intervenir de forma intermitent, mentre que Pedro i Navas van ser claus com a agitadors per les bandes. Mata Javi Martínez van ser irrellevants.

Davanters

En l’atac va sobresortir David Villa, autor de cinc gols durant el Mundial. Va guanyar la Bota de Plata i es va mostrar letal a l’àrea. Menys pólvora va tenir Fernando Torres, que va arribar molt just de forma a Sud-àfrica i va marxar sense marcar. Llorente només va jugar un partit, però la seva entrada va ser clau per resoldre el duel davant de Portugal.