LA CRISI BLANC-I-BLAVA

Les penyes de l'Espanyol esclaten: les 10 queixes d'una vergonya

Els aficionats demanen a Chen Yansheng que cedeixi la presidència a algú establert a Barcelona

rpaniagua49215732 graf8978  cornell  de llobregat  barcelona   25 07 2019   el191209180249

rpaniagua49215732 graf8978 cornell de llobregat barcelona 25 07 2019 el191209180249 / Alejandro Garcia

4
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua

La Federació Catalana de Penyes del Espanyol (FCPE) ha emès un duríssim comunicat quan s’està a punt de consumar el descens de l’equip a Segona per primera vegada en 27 anys. Serà una realitat aquest dimecres si els blanc-i-blaus no guanyen el derbi del Camp Nou. El col·lectiu assegura que l’ensorrament s’ha produït «de forma vergonyosa» i apunta a tots els sectors de l’entitat.

Les penyes destaquen la mala planificació esportiva del club i consideren fracassat el model actual. La FCPE apunta als jugadors pel seu escàs compromís i càrrega també contra la propietat. El col·lectiu demana un Consell integrat per persones de sentiment periquito amb el màxim executiu establert a Barcelona, no a la Xina com Chen Yansheng. El comunicat íntegre és el següent: 

1. Ràbia i impotència

«Volem expressar la nostra indignació, la nostra tristesa, la nostra decepció, així com la ràbia i la impotència produïda pel lamentable descens de categoria. El cinquè dels nostres 120 anys d’història».

2. Gestió nefasta

«Ens indigna profundament la vergonyosa temporada viscuda, la pitjor de la nostra història. Una temporada plena d’errors de planificació, fitxatges fallits de jugadors i entrenadors, amb errors continuats en la gestió esportiva, tal com ho hem estat denunciant des del mes de setembre passat, i que ens han portat a aquest trist desenllaç. Trobem inexplicable que una temporada tan important i il·lusionant com era aquesta amb la participació a l’Europa League no fos planificada, i reforçat convenientment l’equip a l’estiu, tal com corresponia als responsables esportius i econòmics d’aquell moment, que van culminar una nefasta gestió.

D’altra banda, trobem incomprensible que malgrat ser la temporada en què s’ha invertit més capital econòmic per reforçar l’equip, en el mes de gener, no s’hagi traduït en resultats positius. L’RCD Espanyol de Barcelona i l’afició no mereixen arribar a aquest final, com a institució històrica, club fundador de la Lliga i un dels equips que ha disputat més temporades a Primera Divisió».

3. Falta de dignitat i compromís

«Condemnem l’actitud, la falta de compromís, la falta de dignitat i la falta d’amor propi dels jugadors del primer equip de l’RCD Espanyol de Barcelona. No han estat a l’altura dels 120 anys d’història de l’escut que defensaven. Han demostrat una greu falta de professionalitat, han posat en dubte el seu nivell com a esportistes d’elit i han demostrat que majoritàriament no mereixen ni poden continuar en el club de cap manera».

4. Model fracassat

«El projecte actual de model de club de l’RCD Espanyol de Barcelona ha fracassat. Creiem que és necessari i imprescindible un canvi radical en el model i en la gestió del club. No obstant, reclamem al president, Sr. Chen Yansheng, que garanteixi el futur econòmic, social i esportiu del club, tant a curt com a llarg termini.

5. President a Barcelona

Demanem al president, Sr. Chen Yansheng, que cedeixi la presidència de l’RCD Espanyol de Barcelona a una persona establerta a Barcelona. Aquesta persona ha de poder dedicar-se a temps complet a dirigir el club. També li demanem que nomeni un nou Consell d’Administració amb persones pròximes a l’RCD Espanyol de Barcelona,amb sentiment espanyolista i amb capacitat de gestió d’un club de futbol.

Creiem que la distància física en què es troba el president, Sr. Chen Yansheng, li impedeix poder gestionar el dia a dia del club, i ha deixat l’RCD Espanyol de Barcelona orfe de representació institucional i de defensa davant dels diferents estaments del futbol».

6. Canvi radical en la representació institucional

«L’afició necessita veure i percebre que les persones que gestionen i representen el club defensen una entitat històrica com la nostra. Considerem que ni la representació institucional del Consell d’Administració ni la comunicació del club no han sigut ni l’adequada ni la necessària. Tot i que considerem que la tornada al club del Sr. José María Duran és un pas positiu, creiem imprescindible un canvi radical en la representació institucional i en la política comunicativa del club».

7. Retrobar la identitat

«Considerem indispensable retrobar la identitat com a club, que ens ha de definir com a entitat i en la qual hem de reflectir-nos. La nostra identitat i la nostra essència ha de ser un orgull per a tots els que estimem i formem part de l’RCD Espanyol de Barcelona».

Rufete, en el partit davant del Madrid disputat a Cornellà / reuters

8. Foc nou per tornar a Primera

«Creiem que és imprescindible apostar fort per un projecte esportiu que garanteixi el retorn a la màxima categoria la temporada que ve sense excuses. Creiem que s’ha de fer, amb foc nou, construint un nou equip, on no tinguin cabuda cap dels responsables tècnics i esportius d’aquest descens. L’RCD Espanyol de Barcelona com a institució ha d’estar sempre a Primera Divisió».

9. Jugar amb els sentiments

Notícies relacionades

«L’RCD Espanyol de Barcelona i els seus socis no mereixen ser tractats com ho han sigut aquesta temporada. No podem acceptar que es jugui amb els sentiments dels nostres socis i aficionats. No hauríem d’haver passat aquest tràngol. La FCPE vol enviar una fraternal abraçada a tots els socis i aficionats de l’Espanyol, en especial els més petits, en aquest moment tan dur i tan trist per a tots els que estimem l’Espanyol».

10. El club per damunt de tot

«Malgrat que són dies negres en la nostra llarga història, el nostre sentiment és més viu i més fort que mai. Estarem com sempre, ajudant, defensant i lluitant. El club i els seus 120 anys d’història estan per damunt de tot. Mai deixarem sol el nostre estimat Espanyol perquè l’afició és el cor, l’escut i la veritable força d’un sentiment. N’estem convençuts, tornarem aviat».