EL PARTIT DEL RCDE STADIUM

Un Espanyol esperpèntic suma un altre ridícul camí de Segona

L'equip periquito s'estavella a casa contra el Leganés i baixarà dimecres a Segona si no guanya al Camp Nou

rpaniagua54006879 graf2956  cornell   barcelona  05 07 2020   el delantero del200705195853

rpaniagua54006879 graf2956 cornell barcelona 05 07 2020 el delantero del200705195853 / Andreu Dalmau

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Per si quedava algun dubte, l’Espanyol ha deixat ben clar aquest diumenge que és el pitjor equip de Primera. En un duel depressiu entre dos cadàvers camí del descens, el bloc periquito va exhibir una penosa imatge contra un Leganés molt més digne que els blanc-i-blaus (0-1). El xoc entre l’últim i el penúltim va acabar enfonsant encara més el cuer, un Espanyol esperpèntic que va patir la desena derrota del curs a casa i la cinquena consecutiva en aquesta Lliga, una cosa que no passava des del 2003. 

Efe

Segurament amb Abelardo a la banqueta la ruta cap a Segona també hauria sigut tortuosa, però l’acomiadament del Pitu i la ubicació del director esportiu a la banqueta no ha servit absolutament per a res. Sense ànima ni recursos, l’Espanyol de Rufete és un equip mort que encara li queden quatre jornades, començant pel derbi de dimecres, que suposarà la sentència definitiva si no passa alguna cosa inesperada. 

«Cal demanar perdó a l’afició, però també entendre-la i escoltar-la. La gent deu estar molt fastiguejada. Possiblement senten vergonya» (Rufete)

Final calamitós

A falta de l’Eibar, les ensopegades del Celta i l’Alabès  van evitar que l’Espanyol certifiqués ja en aquesta jornada el seu primer descens en 27 anys. Molts periquitos haurien preferit acabar ja amb aquesta agonia. La pistola queda ara a les mans del Barça.  Ni tan sols l’empat serveix als periquitos per retardar el seu vol a Segona.  Seria la trista cirereta per a una grotesca temporada que va començar torta i mai ha pogut redreçar-se.

David López lamenta la derrota contra el Leganés / Efe

El partit va ser el fidel reflex d’un curs amb un final calamitós. Entossudit a batre rècords negatius, l’Espanyol podria descendir per primera vegada acabant últim. Aquest diumenge tenia una bona ocasió per evitar-ho, però el Leganés va ser el menys dolent en una pugna desesperant.

Jonathan Silva va culminar una gran passada de Rubén Pérez i l’Espanyol es va quedar sec. Calleri es va autoexpulsar (m. 87) i Raúl de Tomás va malgastar l’única ocasió decent per evitar la derrota (m. 90) abans del temps extra de vuit minuts que bé es podia haver estalviat el col·legiat. 

ESPANYOL, 0; LEGANÉS, 1

Espanyol: Diego López (5); Javi López (3), Bernardo (4), Cabrera (5), Pedrosa (4);Darder (4), David López (5), Marc Roca (4), Embarba (3);Wu Lei (3), Raúl de Tomás (5). Tècnic: Rufete (4). Canvis: Calleri (1) per Wu Lei (m. 63); Vargas (4) per Pedrosa (m. 63); Melendo (4) per Embarba (m. 71); Campuzano (sc) per Javi López (m. 89).

Leganés: Cuéllar (7); Rosales (5), Bustinza (7), Tarín (5), Siovas (5), Silva (8); Ruibal (6), Rubén Pérez (8), Amadou (5), Kevin (6); Guerrero (4). Tècnic: Aguirre (7). Canvis: Assalé (6) per Guerrero (m. 57); Avilés (6) per Rosales (m. 65); Chidozie (s.q.) per Ruibal (80); Recio (s.q.) per Amadou (81).

Gols: 0-1 (m. 53) Jonathan Silva rep una gran passada de Rubén Pérez i supera Diego amb un tret amb l’esquerra.

Àrbitre: Cuadra Fernández (4), balear. 

Notícies relacionades

Targetes: De Tomás (m. 50), Assalé (m. 67), Siovas (m. 84), Darder (m. 85), Calleri (m. 87), Avilés (m. 90). Vermelles: Calleri (m. 87).

Estadi: RCDE Stadium.