11è RELLEU A LES BANQUETES

L'Alabès destitueix Garitano després de 5 derrotes consecutives

El pròxim rival del Madrid, que només ha sumat tres punts després de l'aturada, està a només sis de la zona de descens

jmexposito48251466 graf7389  getafe  madrid   15 12 2018   el entrenador de la 200705202256

jmexposito48251466 graf7389 getafe madrid 15 12 2018 el entrenador de la 200705202256 / Juan Carlos Hidalgo

1
Es llegeix en minuts
José María Expósito

La represa de la Lliga ha portat molts nervis als despatxos dels clubs de Primera. L’Alabès ha sigut aquest diumenge l’últim equip a apostar per un relleu a la banqueta i ha anunciat la destitució d’Asier Garitano. L’equip vitorià, el qual dirigia des que va començar la temporada, ha encadenat 5 derrotes consecutives que el deixen a només 6 punts del descens.

Després de la victòria del Leganés sobre l’Espanyol, l’Alabès és el pitjor equip de Primera després de la pandèmia, amb només tres punts sumats en set partits. Només han pogut guanyar la Reial, mentre que han perdut amb Espanyol, Celta (per 6-0), Osasuna, Atlètic, Alabès i Valladolid. Els bons resultats de Celta i Eibar han anat col·locant els vitorians com l’equip al qual aspiren a superar els que són a la zona de descens, especialment el Mallorca.

Imatge «depriment»

«El que he vist fins ara és depriment. No és normal que quan es va suspendre la competició l’equip estigués amb 32 punts i aspirant a metes més importants i ara estigui donant la imatge que està donant. O els jugadors fan un pas endavant o ens n’anem a Segona», havia dit a començaments de setmana el màxim accionista del club, Josean Querejeta. Era una amenaça en tota regla que la derrota contra el Valladolid ha convertit en sentència, per més que Garitano s’aferrava a les matemàtiques. «Les derrotes fan mal, però continuem depenent de nosaltres. Continuarem treballant fins a l’últim dia», havia indicat.

Notícies relacionades

Amb Garitano se’n va tot el seu cos tècnic, inclòs el seu segon, Javi Cabello, de qui es deia que podria tornar a agafar les regnes de la banqueta de forma interina com ja va fer en dues etapes anteriors. Aquesta vegada no serà així, i el club busca ja un tècnic que pugui confirmar la permanència i dirigir el nou projecte. Qui sigui l’elegit s’estrenarà rebent el Reial Madrid a Mendizorrotza.

Quatre cessaments en 5 jornades

Amb el del tècnic basc ja són 11 els relleus de banqueta que s’han produït en aquesta Lliga, quatre en les cinc últimes jornades. Marcelino García Toral (València), David Gallego (Espanyol), Mauricio Pellegrino (Leganés), Fran Escribá (Celta), Luis Cembranos (Leganés), Pablo Machín (Espanyol) i Ernesto Valverde (Barça) van caure en la primera part de la temporada. Després de l’aturada, Rubi (Betis) va obrir un carrusel pel qual han passat Abelardo (tercer destituït a l’Espanyol), Celades (segon del València) i ara Garitano.