EL RETORN DE LES COMPETICIONS

Itàlia, el 'calcio' que faltava

La Lliga italiana afronta les 12 últimes jornades amb una dura pugna pel títol entre el Juventus i el Lazio

Cristiano Ronaldo i el tècnic Sarri acumulen crítiques després de la final de Copa perduda davant el Nàpols

rpaniagua53796295 17 june 2020  italy  rome  juventus goalkeeper gianluigi buf200621194320

rpaniagua53796295 17 june 2020 italy rome juventus goalkeeper gianluigi buf200621194320 / Fabio Sasso ZUMA Wire dpa

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

La pilota es va aturar a Itàlia el 9 de març passat. Aquell dilluns el Sassuolo va golejar el Brescia (3-0) i el davanter Francesco Caputo va celebrar un gol mostrant un gran cartell a les càmeres amb un missatge que acabaria resultant icònic. «Tot anirà bé, queda’t a casa», deia el full amb lletres vermelles i majúscules. El govern va aturar el campionat amb la idea inicial de reprendre’l el 3 d’abril. La magnitud dels esdeveniments va devorar qualsevol previsió. Tres mesos i mig després, l’esfèrica torna a rodar a la Sèrie A.

Duvan Zapata, autor del segon gol de l’Atalanta aquest diumenge a Bèrgam / AFP

La italiana ha sigut l’última de les grans lligues europees a tornar a l’acció. Pel camí, el país va patir els pitjors efectes del coronavirus amb 35.000 morts, una xifra només superada pels EUA, el Brasil i la Gran Bretanya. Aquest dilluns s’obrirà la jornada 26, però aquest cap de setmana ja es van jugar quatre partits ajornats de la 25.

Dedicatòria als sanitaris

El primer gol de la nova realitat el va firmar Nkoulou amb un cop de cap que dissabte va avançar el Torino en el duel davant el Parma  (1-1). Els jugadors van mostrar una samarreta especial amb el missatge ‘Gràcies als nostres herois’, dedicat als sanitaris. Especialment significatiu va ser l’Atalanta-Sassuolo d’aquest diumenge a Bèrgam, la ciutat més afectada per la pandèmia.

Nkoulou, autor del primer gol de la tornada de la Lliga italiana, pugna amb Cornelius, del Parma / AP

La Sèrie A viurà una marató de 12 jornades i 120 partits a porta tancada en 42 dies, des d’aquest dilluns fins al diumenge 2 d’agost, quan s’acabarà un campionat que presenta una lluita apassionant entre el Juventus (63 punts) i el Lazio (62).

El record del 2000

La ‘vecchia signora’, campiona de les vuit últimes lligues, afronta amb turbulències el tram final de curs, sobretot després de la derrota a la final de Copa davant el Nàpols als penals. Les crítiques han esquitxat el tècnic Maurizio Sarri, però també l’estrella ristiano Ronaldo, que va passar com «un fantasma» per la final, segons la premsa italiana.

El Juventus s’estrena dilluns a Bolonya (21.45 h), mentre que el Lazio visitarà dimecres l’Atalanta en una cita complicada per a l’equip de Simone Inzaghi, el tècnic que ja va conquistar la Lliga com a jugador amb el quadro romà l’any 2000.

La cita del 20 de juliol

Notícies relacionades

En aquell fantàstic equip figuraven també Nedved, Simeone o Mancini. Dues dècades després somien repetir èxit. El 20 de juliol es disputarà un Juventus-Lazio a Torí que pot ser decisiu. L’Inter de Lautaro queda a l’espera de les ensopegades de tots dos.

El Nàpols de l’aclamat Gattuso, sisè a massa distància de la quarta plaça de la Champions, intentarà aprofitar l’embranzida de la Copa per mantenir-se en llocs europeus i arribar a la tornada dels vuitens contra el Barça amb la moral alta.