PRIMER PARTIT AL DI STÉFANO

El camp dels ocellets

La mida de les grades i el silenci imperant a Valdebebas van donar al Reial Madrid-Eibar un aire de torneig infantil d'estiu

jmexposito53757578 soccer football   la liga santander   real madrid v eibar   200614211624

jmexposito53757578 soccer football la liga santander real madrid v eibar 200614211624 / SUSANA VERA

1
Es llegeix en minuts
José María Expósito

Els diumenges a la tarda les noietes madrilenyes ja no van alegres i rialleres caminant a Chamartín. Ningú, ni tan sols un espontani, va ser present aquest diumenge en el primer partit del Madrid a l’estadi Alfredo di Stéfano, on a priori disputarà els partits com a local pel que queda de Lliga (València, Mallorca, Getafe, Alabès i Vila-real hi han de passar). Allunyat del mundanal soroll, sense possibilitat d’aglomeracions als voltants, com en el derbi sevillà, ni de veïns amb vistes, com a Vallecas, els ocells van posar el so ambient d’un enfrontament resolt ben aviat. Ni els entrenadors cridaven. Un paradís per als ornitòlegs futbolers.

Una pancarta amb el lema ‘Als nostres cors’ i un enorme crespó negre va lluir a la grada durant tot el partit per als que no optessin per seguir-lo per televisió, amb públic i so virtuals. En poques ocasions estarà més justificada aquesta opció, ja que la succinta grada del Di Stéfano, sumada al silenci imperant, donava al partit un aire de torneig de Brunete impropi de la millor Lliga del món.

James, suplent, a la grada de l’estadi Di Stéfano. / SUSANA VERA (REUTERS)

Notícies relacionades

El que no vol dir que la ciutat esportiva blanca no compti amb totes les comoditats per als futbolistes. De fet, a diferència d’altres estadis, on els suplents ocupen els seients de plàstic de la grada, aquí no van trobar a faltar ni les còmodes butaques de la banqueta, ja que es van instal·lar a la grada les que utilitzen habitualment al Bernabéu (tothom sap que quan hi ha obres s’omple tot de pols).

Potser els jugadors fossin els que menys van notar el canvi. Ipurua tampoc és el Maracanà, i al Madrid molts havien competit en aquest estadiZinedine Zidane, que va fer 200 partits com a entrenador del primer equip, hi va començar la seva etapa com a tècnic dirigint el Castella; Carvajal, sent un nen, va posar la primera pedra de Valdebebas al costat de la ‘Saeta Rubia’; aquesta mateixa temporada, Rodrygo hi havia marcat dos gols... Fins i tot Sergio Ramos havia celebrat un gol, ja que va obrir el marcador en la seva inauguració el 2006 contra l’Stade de Reims, un club de record grat per a l’afició blanca.