FASE FINAL

L'ACB es fica a la seva bombolla per trobar campió

Els 12 equips que acabaran el torneig arriben a València i entren en un estricte protocol sanitari

Ha muntat un hospital de campanya i s'obrirà l'aquari més gran d'Europa només per a ells

zentauroepp53723299 basquet valencia200611150706

zentauroepp53723299 basquet valencia200611150706 / Miguel Lorenzo

2
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

Gairebé a la mateixa hora a la qual Javier Tebas, president de l’LFP, amenaça els clubs amb concentracions si no eviten les barbacoes dels seus jugadors, els 12 equips de la Lliga Endesa que disputaran a València la fase final del torneig van entrar aquest dijous a la tarda en la bombolla que l’ACB ha muntat per poder acabar la competició a partir de dimecres, dia 17.

Un Barça-Penya obrirà aquest torneig, que ha dividit els equips en dos grups i en el qual els dos millors de cada un després dels cinc xocs que els enfrontaran entre si disputaran semifinals i final a partit únic. Una ‘final four’ per acabar una espècie de Copa del Rei. Màxima emoció tot i que, això sí, a porta tancada.

Prop de 300 persones, entre jugadors, tècnics i organització, es van introduir en l’anomenat ‘protocol verd’ i no tindran contacte amb cap persona de l’exterior ni amb cap espai ‘controlat’ fins que acabin la seva participació. Per als que juguin la final seran vint dies de ‘tancament’.

De fet, el protocol sanitari de seguretat que s’ha dissenyat és tan estricte que encara que tots ells es van fer un test de coronavirus abans de viatjar, a l’arribada van ser sotmesos a un altre test, i fins que no es confirmi el ‘doble negatiu’, no hi haurà contacte entre les plantilles. Es veuran, però de lluny, i queden vetats les abraçades i els cafès fins aleshores.

Aquest divendres, previ control de temperatura i sota nombroses mesures de neteja, els 12 equips es començaran a entrenar a L’Alqueria del Basket, la moderna macroinstal·lació del planter al voltant de la qual el València va muntar la seva candidatura i que està enganxada a la Fonteta.

Un jugador del València Basket surt de L’Alqueria i es dirigeix a la pròxima Fonteta / MIGUEL LORENZO

Lloada unànimement per personalitats del bàsquet, inclosos molts visitants de l’NBA, ha sigut arrodonida amb un ‘hospital’ muntat allà mateix perquè si algun jugador es lesiona no hagi de sortir d’una bombolla que inclourà també zones d’escampament. L’Oceanogràfic, l’aquari més gran d’Europa, s’obrirà només perquè els habitants d’aquest búnquer es puguin relaxar a l’aire lliure... sense creuar-se amb gairebé ningú fins que algú aixequi el trofeu.

Carta de presentació

Notícies relacionades

El mateix passarà, per exemple, a la Fonteta, seu dels partits, en la qual la taula d’anotadors s’ha situat a la grada o en la qual, si finalment hi entren els periodistes, només ho faran a l’anell superior. Si els narradors de la televisió són una mica més a prop de la pista, serà perquè s’ha construït una cabina estanca per a ells. No s’ha deixat res a l’atzar en un desplegament organitzatiu de primer ordre.

La proposta del València va despertar recels entre els grans de l’ACB perquè tothom és conscient que si sortís bé consolidaria la candidatura del club de Juan Roig per confirmar-se en l’elit no només espanyola sinó de l’Eurolliga. El pavelló Arena, de fins a 18.000 mil espectadors i que es començarà a construir aquest estiu, n’ha de ser la cirereta.