EL RETORN DE LA COMPETICIÓ

L'Espanyol vol acabar la Lliga amb públic a Cornellà

El club elabora un protocol per permetre l'assistència en un 30% de l'estadi

rpaniagua41652839 cornella el prat   17 01 2018   deportes    la grada perica 200604194348

rpaniagua41652839 cornella el prat 17 01 2018 deportes la grada perica 200604194348 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

A sis punts de la permanència i amb 11 partits per jugar, a l’Espanyol li espera un enorme desafiament en un desenllaç que es pot acabar amb el primer descens blanc-i-blau des de 1993. Evitar-ho és el complicat objectiu d’Abelardo, que aquest divendres farà una valoració sobre la situació de l’equip abans de la tornada contra l’Alabès, el dissabte que ve, 13 de juny, a les 13.00 hores a Cornellà. Aquest partit es jugarà a porta tancada, com la resta de la jornada, però el club ja treballa per aconseguir que en el tram final del campionat hi pugui haver espectadors a l’RCDE Stadium.

Fa unes setmanes la possibilitat d’acabar la Lliga amb públic semblava una utopia. No obstant, l’acceleració de la desescalada ha obert un camí que l’entitat periquita vol explotar. Qualsevol ajuda és poca per a un club que basa bona part de les seves opcions en un bon final de campionat a casa.

Botiga tancada a La Rambla

Els partits contra l’Alabès i el Llevant, corresponents a les jornades 28 i 30, segur que se celebraran sense espectadors, però no es perd l’esperança per a les quatre últimes cites a Cornellà contra el Madrid, el Leganés, l’Eibar i el Celta. Les tres últimes, que tindran lloc al juliol contra rivals de la part baixa, resulten fonamentals en aquesta lluita desesperada per seguir a Primera.

 

Notícies relacionades

L’Espanyol, que va anunciar el tancament definitiu de la seva botiga a la Rambla, enviarà a les autoritats el seu protocol tenint en compte les limitacions de l’aforament i la distància social marcades per la pandèmia. Amb tot Espanya a la fase 3, cosa que hauria d’arribar el 22 de juny amb la incorporació de Barcelona i Madrid, s’obre la possibilitat d’acceptar la presència de públic en un 30% de la instal·lació.

L’RCDE Stadium compta amb 40.000 espectadors i aquesta temporada registra una mitjana de 15.700 persones per partit, un 39% de l’aforament, el segon percentatge més baix de la Lliga, només empitjorat pel Celta.  El Las Palmas va ser el primer club que va demanar l’obertura i, a poc a poc, s’hi han anat sumant entitats com el club de Vigo i el Barça.

Temes:

Espanyol