GEST DE SOLIDARITAT

L'exboxejador Floyd Mayweather pagarà el funeral de George Floyd

El púgil nord-americà cobrirà totes les despeses dels tres serveis funeraris que es faran

jdomenech42862463 file photo  floyd mayweather jr  celebrates with the belt af200602103229

jdomenech42862463 file photo floyd mayweather jr celebrates with the belt af200602103229 / Steve Marcus

2
Es llegeix en minuts
Agencias

El boxejador excampió del món invicte Floyd Mayweather Jr. es farà càrrec de totes les despeses dels serveis funeraris que es duran a terme a tres ciutats del país, inclosa Houston, en honor a George Floyd, l’home afroamericà que va morir dilluns passat mentre estava sota la custòdia de la policia de Minneapolis.

Els primers serveis funeraris es faran aquest dijous a Minneapolis i després el seu cos serà traslladat fins a Carolina del Nord, d’on era nadiu, perquè dimarts que ve, 9 de juny, rebi sepultura a Houston, ciutat en la qual va créixer i va residir fins que va decidir mudar-se.

«Aquí, a Minneapolis, hi haurà un memorial», va declarar Ben Crump, l’advocat de la família, parlant aquest dilluns en una conferència de premsa a Minneapolis per informar de les troballes d’una autòpsia independent. «Dissabte, hi haurà un servei commemoratiu a Carolina del Nord, on va néixer, i dimarts, 9 de juny, el funeral, a Houston».

Floyd, de 46 anys, que era negre, va morir la setmana passada a Minneapolis després que l’agent Derek Chauvin, un policia blanc que va participar en l’arrest del difunt, es va agenollar sobre el seu coll durant més de vuit minuts.

Tot i que el mort li va dir que no podia respirar, Chauvin, el qual va ser acomiadat dimarts i acusat divendres d’assassinat en tercer grau i homicidi involuntari en segon grau, mai li va retirar el genoll.

Protestes a tot el país

La mort de Floyd va provocar protestes a tots els Estats Units durant el cap de setmana, inclòs Houston, on s’espera que el cos del mort sigui rebut amb tots els honors per part de les autoritats locals per després ser enterrat.

El representant de Mayweather Jr., Leonard Ellerbe, CEO de Mayweather Promotions, va ser qui va confirmar a través de la cadena de televisió ESPN el compromís econòmic de l’excampió del món amb la família de Floyd, amb la qual ha estat en contacte permanent. El boxejador és un dels nombrosos esportistes que s’ha bolcat a protestar pel nou cas de racisme i abús policial als Estats Units. 

Notícies relacionades

«Probablement s’enfadarà amb mi per dir això, però sí, Mayweather definitivament està pagant el funeral», va informar Ellerbe. «Floyd Mayweather Jr. ha fet aquest tipus de coses en els últims 20 anys, però mai ha volgut parlar de les seves accions». Mayweather Jr. va intervenir prèviament per cobrir les despeses del funeral de l’exboxejador hispà Genaro Hernández, que va morir de càncer als 45 anys el 2011.

L’excampió del món invicte en cinc categories diferents va guanyar el seu primer títol mundial al derrotar Hernández el 1998 i sempre van ser bons amics.

Temes:

Racisme