ANUNCI OFICIAL

El París SG, campió confinat de la Lliga francesa

La Lliga Professional gal·la confirma el títol per a l'equip de Tuchel després de la prohibició del govern de jugar fins al setembre

marcosl53257759 file photo  soccer football   coupe de france   semi final  200430174530

marcosl53257759 file photo soccer football coupe de france semi final 200430174530 / Benoit Tessier

1
Es llegeix en minuts

Ja és oficial. El París Saint Germain és el campió de Lliga després que el govern francès donés per acabada la temporada a causa de la pandèmia del coronavirus. Un campió confinat. L’equip de Tuchel, que liderava la classificació, ha sigut designat per la Lliga de Futbol Professional (LFP) com l’amo del títol, el novè que aconsegueix.

Didier Quillot, director general executiu de la LFP, ha donat la classificació definitiva segons un criteri de nombre de punts per partit disputat gràcies a un mètode de càlcul avalat per la Federació Francesa de Futbol (FFF). Un mètode per resoldre un campionat a què li faltaven encara 11 jornades.

El PSG treia 12 punts d’avantatge a l’Olympique de Marsella, que com a segon classificat accedirà a la pròxima Champions League de forma directa, mentre que el Rennes, que era tercer, disputarà la prèvia. El Lilla jugarà l’Europa League.

Holanda, que també ha cancel·lat la seva Lliga, no ha donat campió i ha deixat el torneig desert. L’Ajax i l’AZ Alkmaar compartien el primer lloc empatats a punts. A Bèlgica, el Bruges era el líder, però encara no ha sigut declarat oficialment el campió com sí ho és ja el París SG.

Descensos de Tolosa i Amiens

«Donem per finalitzada la temporada 2019-20 amb el títol al PSG de la Ligue 1 i al Loriente en Ligue 2», ha declarat Nathalie Boy de la Tour, presidenta de la LFP, en una conferència de premsa realitzada per via telemàtica.

Notícies relacionades

El Tolosa i l’Amiens descendeixen a la Segona Divisió francesa, mentre el Lorient i el Lens ascendiran a l’elit, tot i que s’anuncia ja una sèrie de litigis esportius. Olivier Sadran, president del Touoluse, ja havia amenaçat que aniria als tribunals per defensar la seva continuïtat en la Ligue 1.

El Nimes, en principi, no descendiria, ja que no es jugaran ‘play-off’ de descens. I, a més, Quillot ha anunciat el desig de disputar les finals de la Copa de França i de la Copa de la Lliga a inicis d’agost a més d’explicar que el seu pla és començar «com a molt tard» la Lliga 20-21 el cap de setmana del 22 i 23 d’agost.