sentència judicial

Confirmats quatre anys de presó per a l'agent del fitxatge de Casillas pel Porto

Santos Márquez va intervenir en la negociació i després hi va haver una denúncia per les comissions del traspàs

segea32762795 porto goalkeeper iker casillas gestures during their portugu200425142535

segea32762795 porto goalkeeper iker casillas gestures during their portugu200425142535 / Armando Franca

1
Es llegeix en minuts

El Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJB) ha desestimat el recurs presentat per la defensa de Santos Márquez González en el qual sol·licitava l’anul·lació de la sentència que condemnava aquest mitjancer de futbolistes a 4 anys i un dia de presó pel delicte d’estafa agreujada en el fitxatge de l’exporter del Reial Madrid Iker Casillas pel Porto.

Els magistrats del TSJB rebutgen tots els arguments dels advocats de Santos Márquez per anul·lar la resolució dictada per l’Audiència de Palma el 2014. Segons aquesta sentència, l’agent va enganyar el seu exsoci Jorge Ignacio S., a qui va fer creure que el futbolista volia fitxar per algun equip dels Estats Units.

També li va fer creure que la comissió per aquest fitxatge aniria destinada als comptes de l’empresa Mallorca Viva SL, en la qual tots dos havien sigut socis i amb la qual continuava col·laborant. L’empresa, per això, va aportar 9.100 euros a Márquez per a la seva total disponibilitat en la negociació del fitxatge de Casillas, però una vegada tancada, el representant «havia decidit no destinar» la comissió a l’empresa.

Al Tribunal Suprem 

Notícies relacionades

De fet, el juny del 2015, va iniciar contactes com a «agent lliure» amb el mànager de l’esportista per negociar el seu traspàs al Porto. La sentència de l’Audiència de Palma també imposava a Santos Márquez una indemnització en concepte de responsabilitat civil al denunciant de 115.666 euros i assumir les dues terceres parts dels costos del procediment.

Els lletrats del mitjancer van al·legar davant el TSJB que no va existir engany en l’operació de Casillas perquè «tot Espanya es va assabentar del fitxatge i Santos Márquez va aparèixer en la premsa nacional». La resposta dels magistrats va ser: «Això no és notori per a la sala ni se li dona a conèixer que es va publicar a la premsa». La sentència dels magistrats de les Balears és recurrible davant el Tribunal Suprem.

Temes:

Iker Casillas