futbol i coronavirus

La Lliga holandesa queda suspesa i no hi haurà campió

L'Ajax era líder tot i que empatat a punts amb l'Az Alkmaar, i tampoc hi haurà descensos ni ascensos

segea53193100 file photo  soccer football   europa league   round of 32 se200424184805

segea53193100 file photo soccer football europa league round of 32 se200424184805 / Eva Plevier

1
Es llegeix en minuts

La Lliga dels Països Baixos de futbol s’ha donat definitivament per conclosa, per decisió del Govern neerlandès, que ha cancel·lat fins a l’1 de setembre qualsevol mena d’espectacle públic i massiu per combatre la pandèmia del coronavirus al país.

Notícies relacionades

D’aquesta manera, s’ha decidit deixar el títol desert, que no hi hagi cap campió. El líder, com sol ser habitual, era l’Ajax, tot i que en aquest cas anava empatat amb l’AZ Alkmaar. Faltaven nou jornades per concloure el campionat. Per remuntar-se a l’última vegada en què no hi va haver un campió a la Lliga dels Països Baixos cal anar a la temporada 1944-1945, en la qual no es va atorgar el títol a conseqüència de la Segona Guerra Mundial.

D’aquesta manera, l’Ajax disputarà la Champions mentre que l’Az Alkmaar jugarà la fase prèvia de la màxima competició continental. Per la seva part, el Feyenoord anirà directe a l’Europa League, mentre que el PSV i Willem II buscaran una plaça en la fase prèvia del segon torneig europeu. A conseqüència de la suspensió no hi haurà ni descensos ni ascensos.