LA CHAMPIONS D'HANDBOL

El Barça passa directe a la 'final four' de Colònia, que es jugarà al desembre

La selecció femenina també accedeix directament a l'europeu per la simplificació dels calendaris a causa del coronavirus

zentauroepp52177752 balonmano velux ehf champions league   barca vs psg     foto200424183225

zentauroepp52177752 balonmano velux ehf champions league barca vs psg foto200424183225 / DAVID RAMIREZ

2
Es llegeix en minuts

 El Barça d’handbol aspirarà a la seva desena Champions el 28 i 29 de desembre a la ‘final four’ que es jugarà al Lanxess Arena de Colònia, després que la Federació Europea hagi decidit aquest divendres donar per suprimides les rondes de vuitens i quarts de final de la competició a causa de la crisi del coronavirus.

De la mateixa manera, la selecció espanyola femenina, vigent subcampiona del món, es classifica directament per a l’Europeu de Dinamarca i Noruega 2020 (del 4 al 20 de desembre), després de la decisió de la Federació Europea que no es disputin els partits que falten de la fase de classificació i atorgar el «bitllet» en funció dels resultats de l’Europeu del 2018.

Barça, Veszprem, Kiel i PSG

Respecte a la Champions masculina, la decisió federativa fa que els dos primers classificats de cada grup de la fase regular, el Telekom Veszprem hongarès (2n grup B), el THW Kiel alemany (1r grup B) i el París Saint-Germain (2n 1r grup A) francès acompanyin el Barça (1r frup A) en la cita.

Es va estudiar la possibilitat que les rondes eliminatòries pendents es juguessin a la tardor. No obstant, a la llum del dens calendari en l’handbol masculí i el nou acord de mitjans i màrqueting potencialment diferents de l’EHF a partir de la pròxima temporada, no es va considerar factible. El Barça, primer del grup A, va quedar exempt de la ronda de vuitens de final i a quarts havia d’enfrontar-se al vencedor de l’eliminatòria entre el Flensburg alemany i el Montpeller HB francès.

Jicha, Morros, Karabatic...

Notícies relacionades

Respecte a la passada temporada, no hi seran el Vardar macedoni, vigent campió, i el Kielce polonès. El Barça, que va aconseguir el seu últim títol el 2015, lluitarà per la seva desena corona continental, i el THV Kiel de l’exblaugrana Filip Jicha, que va guanyar l’última el 2012, per la quarta.

El Veszprem. que entrena el català David Davis, aspira al seu primer títol després de perdre la final en tres ocasions, l’última el 2016. El 2015, va perdre davant del Barça (28-23). Mentrestant, el París Saint-Germain, de l’espanyol Raúl González, el pressupost més gran de l’handbol europeu, compta amb els exblaugranes Viran Morros, Nikola Karabatic, Kamil Syprzak i Mikkel Hansen a les seves files. Aquesta temporada, també hi ha el meta Rodrigo Corrales, tot i que a la ‘final four’ defensarà els colors del Veszprem. Els parisencs també aspiren al seu primer títol després de perdre la final el 2017. 

Temes:

Handbol