el futbol i el coronavirus

El Sevilla presenta un erto i l'Osasuna arriba a un acord

El conjunt andalús informa que ha arribat a un pacte amb la plantilla i el club navarrès l'ha fet amb els treballadors

segea51772870 graf1191  sevilla  02 11 2019   el entrenador del sevilla fc200408091900

segea51772870 graf1191 sevilla 02 11 2019 el entrenador del sevilla fc200408091900 / Julio Munoz

1
Es llegeix en minuts

El Sevilla FC ha decidit presentar un erto (expedient de regulació temporal d’ocupació) i ha arribat a un principi d’acord amb la primera plantilla de jugadors i el cos tècnic, a causa de suspensió indefinida de la Lliga i de les competicions europees. L’entitat sevillana, en un comunicat emès aquest dimecres, indica que aquesta situació «ha afectat substancialment l’activitat del club, per la qual cosa el consell de direcció, en un exercici de responsabilitat, ha decidit presentar un erto». També afegeix que «s’ha arribat a un principi d’acord amb la primera plantilla i el cos tècnic, que es concretarà en els pròxims dies».

Situació a Pamplona

Per la seva banda, l’Osasuna, dies després de tancar un acord amb la plantilla del primer equip, ha arribat a un altre acord amb els seus treballadors per fer front a les conseqüències econòmiques derivades de la crisi sanitària i de la suspensió de les competicions. Els jugadors del primer equip van acceptar una rebaixa del 20% anual del sou en el cas que la temporada no pugui acabar i igualment, el director general, Fran Canal, i el director esportiu, Braulio Vázquez, van anunciar que també s’abaixaran el sou un 20%, mentre que el secretari tècnic, Jose Antonio Prieto, ho farà en un 10 %.

Notícies relacionades

Ara el club i el comitè d’empresa han acordat el manteniment de l’ocupació dels treballadors de l’Osasuna amb el compromís d’aquests de renunciar a una paga extra i un 2% addicional (el total és pròxim al 10% del salari anual) en el cas que no es pugui concloure la competició. Si la temporada pot acabar, els treballadors cobraran el salari amb normalitat.