PEL CORONAVIRUS

La FIFA ratifica que els contractes fins al 30 de juny s'han de prorrogar fins al final de les competicions

L'organisme internacional també amplia la finestra de fitxatges sempre que no superi les 16 setmanes

marcosl52898115 this tv grab from from world health organization  who  websi200326161130

marcosl52898115 this tv grab from from world health organization who websi200326161130

1
Es llegeix en minuts

La FIFA ha anunciat el pla d’accions per combatre la pandèmia del coronavirus buscant, com ha reconegut en un llarg comunicat oficial, «aportar certa estabilitat i claredat al futbol en el futur pròxim», segons Gianni Infantino, el seu president. L’organisme internacional admet que «es tracta d’una situació insòlita per al futbol. Des de la segona guerra mundial no es produïa una suspensió del futbol federat com la que estem vivint ara».

Notícies relacionades

Per això el paquet d’accions promogut per la FIFA és molt ampli. Per començar, es prorroga el contracte dels jugadors que acabin el 30 de juny fins que acabin les competicions obrint un marc legal perquè puguin jugar fins a l’agost si la pandèmia ho permet. El segon punt és buscar vies d’acord «per als contractes en el futbol que no es puguin complir» i en el tercer s’aprovaran «totes les sol·licituds d’ampliació o esmena dels períodes d’inscripció» en al·lusió als mercats de fitxatges «que ja hagin començat, sempre que la seva durada no superi el límit màxim (és a dir, 16 setmanes)».

«L’epidèmia de Covid-19 ha canviat clarament totes les circumstàncies objectives entorn del futbol aquesta temporada», ha reconegut Infantino. «Esperem que aquest projecte comú, liderat per la FIFA, constitueixi un exemple positiu de la capacitat de resposta del futbol, i demostri la nostra unió, solidaritat i disposició per arribar a acords que ens permetin afrontar els temps difícils que estan per arribar», ha explicat el president de la FIFA, recordant que «en aquests moments, la salut és el primer, molt abans que el futbol».

Temes:

Coronavirus FIFA