la problemàtica del futbol

La UEFA descarta acabar ara les competicions iniciades

L'organisme i l'associació de clubs no volen que es repeteixi l'exemple de Bèlgica, que ha proclamat el Bruges campió sense finalitzar la Lliga

marcosl52958304 file photo  soccer football   uefa congress   beurs van berl200401143802

marcosl52958304 file photo soccer football uefa congress beurs van berl200401143802 / Yves Herman

1
Es llegeix en minuts

La UEFA i l’ECA (Associació de Clubs Europeus) descarten donar per acabades les competicions professionals perquè consideren que és una decisió «prematura i injustificada», i recorden que s’ha «de garantir» que els campionats es resolguin segons la normativa establerta.

El comunicat, que firmen els presidents d’aquests organismes Aleksander Ceferin i Andrea Agnelli, demana que no hi hagi precipitació a tancar els campionats, com va succeir dijous a Bèlgica, on s’ha decidit proclamar campió el Bruges sense disputar el ‘play-off’ final entre els sis millors classificats.

El compromís

«El nostre compromís s’ha materialitzat en dos grups de treball conjunts per analitzar el calendari, igual com les conseqüències legals, reglamentàries i financeres d’una possible sobrecàrrega de la temporada que faria que les competicions 2019-20 s’allarguessin fins al 30 de juny», indiquen.

Notícies relacionades

«Els grups de treball estan en contacte diari per garantir que les competicions es resolguin. La seva tasca se centra en escenaris que arriben als mesos de juliol i agost, fins i tot la possibilitat que les competicions de la UEFA es reprenguin una vegada acabin les lligues nacionals», afegeix la nota.

«Hi ha una gestió conjunta dels calendaris. Així, per a la resolució de la temporada actual, s’ha de coordinar amb l’inici de la nova, que també es pot veure afectada en part a causa de la sobrecàrrega actual», afegeixen la UEFA i l’ECA  davant de d’aquesta «crisi de salut» derivada de la pandèmia que ha paralitzat «tot el futbol».

Bèlgica pot quedar exclosa de les competicions europees

Aleksander Ceferin ha expressat el seu descontentament amb el futbol belga per donar per acabada la Jupiler Pro League, a falta d’una jornada per al final de la competició, i ha apuntat que l’ens europeu pot ser que els sancioni i no descarta la seva exclusió la pròxima temporada de les competicions continentals.«

No crec que sigui el moviment adequat. La solidaritat no és camí d’un únic sentit. No pots demanar ajuda i després decidir per tu mateix que és el que més et convé. I he de dir; els belgues i els que estiguin considerant fer el mateix ara s’arrisquen a no participar en les competicions europees l’any que ve», ha avisat el dirigent de la UEFA.

Temes:

Coronavirus UEFA