la pandèmia i el ciclisme

Suspès el Tour de Suïssa: la ronda francesa es queda sense curses prèvies

La prova s'havia de disputar entre el 7 i el 14 de juny

segea48662161 langnau  switzerland   16 06 2019   spanish rider luis leon 200403113116

segea48662161 langnau switzerland 16 06 2019 spanish rider luis leon 200403113116 / GIAN EHRENZELLER

1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea

El Tour de Suïssa ha sigut suspès aquest divendres per l’organització de la prova helvètica. No és ni tan sols un ajornament en un calendari ciclista sense dates lliures a l’estiu i tardor. No se celebrarà durant el 2020 a causa de la pandèmia del coronavirus. Sense més ni més. Es tracta, a més, d’una cancel·lació que guillotina el Tour, ja que es tractava de l’única carrera ciclista important que quedava viva el mes de juny per preparar la ronda francesa amb unes mínimes garanties.

Ara, als ciclistes només els queda una porta mínimament oberta, que és la del Tour d’Occitània, tot i que es tracta d’una carrera menor i de tan sols quatre etapes, que es disputa entre l’11 i el 14 de juny, insuficient sens dubte per presentar-se a Niça, sortida de la Grande Boucle, el 27 de juny. Si el Tour decidís ajornar dates per començar a finals de juliol, una possibilitat a què encara es resisteixen els organitzadors, encara hi hauria l’alternativa de córrer entre el 7 i el 14 de juliol el Tour de Polònia, que va avançar les seves dates el 2020 per no coincidir amb els Jocs Olímpics malgrat la dura competència del Tour en els mateixos dies.

Dubtes del juny

Notícies relacionades

L’organització suïssa ha argumentat per a la cancel·lació els dubtes que tota la crisi estigui resolta al juny, els problemes de mobilitat per desplaçar-se els ciclistes fins al país i que no vol entorpir la sanitat pública en el cas que es produïssin caigudes o altres accidents durant la disputa de la cursa. Només es va cancel·lar durant la segona guerra mundial.

Dimarts ja es va suspendre el Critèrium del Dauphiné, ja que començava el 31 de maig, i la Unió Ciclista Internacional (UCI) ha decidit paralitzar tot el seu esport fins a l’1 de juny. El Dauphiné és una carrera organitzada per l’ASO, com el Tour i la Vuelta, i que ja s’ha vist obligada a cancel·lar aquest any, a conseqüència del coronavirus la París-Roubaix, la Fletxa Valona i la Lieja-Bastogne-Lieja, que també coordina.