LA CRISI EN EL FUTBOL

Sis dels 10 clubs catalans de Segona B presentaran un erto

Cornellà, Llagostera, Nàstic, Prat, Olot i Espanyol s'acullen a la mesura davant de l'aturada de la competició

lmendiola52947552 foto  pere serra200327180107

lmendiola52947552 foto pere serra200327180107 / PERE SERRA

1
Es llegeix en minuts

L’aturada que pateixen les competicions espanyoles de futbol en totes les categories a causa del Covid-19 està causant autèntics mals de cap en les economies dels clubs que integren la Segona B, una divisió on els futbolistes tenen condició de semiprofessionals però els clubs amb prou feines compten amb ingressos.

Així, sis dels 10 equips catalans que integren el grup 3 d’aquesta categoria han decidit ja aplicar un expedient de regulació temporal d’ocupació. La UE Cornellà va ser el primer a anunciar-ho dimarts passat. Però a aquesta intenció s’han afegit en les últimes hores Llagostera, Nàstic, Prat, Olot i també l’Espanyol B, dins de l’erto molt més ampli que realitzarà el club blanc-i-blau. Només Barça B, Sabadell, Lleida i Badalona resisteixen, de moment, la situació sorgida de la pandèmia.

Treballar per al futur

Notícies relacionades

«Esperem que aquesta sigui una manera de garantir la viabilitat del clubs, que ens permeti reduir despeses i evitar les tensions de tresoreria», explica Álex Talavera, president del Cornellà, que sol·licitarà l’erto a causa de força major i afectarà tant futbolistes com el personal del club. Talavera admet que el futur es presenta complicat. «L’economia ha quedat tocada i serà difícil tornar al nivell d’ingressos que teníem abans. Per la tant, caldrà fer una gestió coherent amb la nova situació». 

Aquesta és també la valoració que realitza Luis Quiñonero, el president del Prat, que admet la necessitat d’aplicar l’erto amb urgència, però vol donar garanties als seus futbolistes que percebran el pactat als seus contractes. «Tant la plantilla com els treballadors volem que tinguin la certesa i la tranquil·litat que cobraran tot el que tenen estipulat».