efecte víric

La Lliga italiana congelarà el sou dels futbolistes per frenar la sagnia del Covid-19

La mesura permetrà als clubs estalviar entre 150 i 300 milions d'euros

zentauroepp51166226 juventus  cristiano ronaldo reacts during the italian serie 191204195554

zentauroepp51166226 juventus cristiano ronaldo reacts during the italian serie 191204195554 / Alessandro Di Marco

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Lliga de la Sèrie A va informar aquest divendres a l’Associació de Futbolistes Italians (AIC) que està preparant un pla per suspendre momentàniament el sou dels jugadors a l’espera de l’evolució de l’emergència pel coronavirus, avancen els mitjans italians.

Els danys econòmics causats per la crisi sanitària en el futbol italià, que pot enfrontar pèrdues de més de mil milions d’euros, obliguen la Lliga de la Sèrie A a plantejar-se solucions per intentar contenir el perjudici.

Un dilluns decisiu

Així, el president de l’organisme que gestiona la Sèrie A, Paolo Dal Pino, va enviar una carta a l’AIC, presidida per l’exjugador de la Roma Damiano Tommasi, per informar-lo que rebrà abans de dilluns que ve les mesures pensades per reduir el sou dels futbolistes.

«Que es parli de reduir els sous dels jugadors és un senyal que no estem alineats amb els problemes del país. Encara es debat sobre si es podran acabar les lligues i no se saben quantificar els danys econòmics. [Reduir els sous] és un tema del que parlarem quan sigui el moment, no ara», va afirmar Tommasi el 23 de març passat en declaracions publicades per l’AIC a la seva pàgina oficial.

Notícies relacionades

«Una situació com l’actual és una cosa excepcional, i de pas el nostre món, no només el del futbol sinó el de l’esport en general, s’està alineant, fins i tot si encara n’hi ha uns quants que continuen pensant en si mateixos. L’únic que podem fer és estar a punt i considerar tota mena d’hipòtesis sense prejudicis ni interessos personals», va agregar.

S’estima que una reducció del sou dels futbolistes, que pesa prop d’1,4 mil milions d’euros a les caixes dels clubs de la Sèrie A, permetria al futbol italià estalviar una quantitat entre els 150 i els 300 milions d’euros.

Temes:

Coronavirus