les conseqüències de la pandèmia

Trump beneeix l'ajornament dels Jocs

El president nord-americà transmet al Govern japonès el seu recolzament en la crisi olímpica

trump

trump / BRENDAN SMIALOWSKI (AFP)

1
Es llegeix en minuts

El president dels Estats Units, Donald Trump, va qualificar de «molt sàvia» la decisió d’ajornar un any els Jocs Olímpics que havien de començar el 24 de juliol en una conversa que va mantenir amb el primer ministre japonès, Shinzo Abe, van informar fonts oficials nipones.

Notícies relacionades

Segons el ministre portaveu del Govern japonès, Yoshihide Suga, Trump i Abe van parlar telefònicament durant prop de 40 minuts després que el Japó i el Comitè Olímpic Internacional (COI) acordessin ajornar fins a l’any que ve els Jocs Olímpics a causa de la pandèmia del Covid-19. «Trump va mostrar el seu recolzament a Abe i va dir diverses vegades que ha sigut una decisió molt sàvia i meravellosa», va dir Suga en la seva roda de premsa diària.

L’alt funcionari també va assenyalar que els dos governants van decidir col·laborar estretament per aconseguir l’èxit de les competicions olímpiques «com un símbol de la victòria de la humanitat contra el coronavirus». Així mateix, Suga va afirmar que Trump i Abe van decidir continuar treballant per compartir la informació sobre el desenvolupament de la pandèmia.