campanya mundial

Estrelles de la pilota, a cops de pilota contra el coronavirus

L'OMS i la FIFA fan una campanya per conscienciar la gent de la situació desencadenada per la pandèmia

Messi, Buffon, Casillas, Etoo, Falcao i Puyol, entre d'altres, graven un vídeo que s'emetrà a tot el planeta

fifa-y-coronavirus / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els màxims responsables de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i la FIFA han presentat avui el llançament de la campanya «Passa el missatge i treu a puntades de peu el coronavirus», en la qual famosos futbolistes de tot el món, des de casa seva, donaran consells per prevenir l’expansió de la pandèmia.

Jugadors i exjugadors com Lionel Messi, Iker Casillas, Xavi Hernández, Gianluigi Buffon, Samuel Eto’o, Valeri Karpin, Radamel Falcao o Carles Puyol s’han unit a aquesta campanya amb vídeos en els quals recomanen rentar-se les mans freqüentment, aïllar-se socialment i seguir altres mesures preventives de l’OMS.

«El futbol significa molt per a milers de milions de persones al món, així que està clar que hem de mostrar lideratge i solidaritat en aquests dies difícils», va assenyalar el president de la FIFA, Gianni Infantino, al presentar la campanya juntament amb el director general de l’OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

«El coronavirus ens ha mostrat com de vulnerables som, i com els problemes globals requereixen solucions globals», va subratllar l’italià.

Cooperació

El màxim responsable de l’OMS va remarcar que el seu organisme i la FIFA ja van firmar fa sis mesos un acord de cooperació «sense imaginar que un virus emergiria i paralitzaria grans parts de la nostra societat, incloent-hi el mateix futbol».

Notícies relacionades

La pandèmia «ens dona l’oportunitat de cooperar de forma més pròxima, sabent que el futbol pot arribar a milions de persones», va assenyalar Tedros, recordant que la FIFA ha donat 10 milions de dòlars al fons de l’OMS per finançar la investigació de tractaments contra el Covid-19.

El vídeo de conscienciació de la FIFA es publicarà en 13 llengües, incloent-hi el castellà.