el futbol i l'epidèmia

L'AFE envia cartes al Govern preocupada per possibles ERTOs en el futbol

També en fan partícips la federació espanyola i LaLiga

L'AFE envia cartes al Govern preocupada per possibles ERTOs en el futbol

Fernando Alvarado

1
Es llegeix en minuts

L’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) ha informat aquest divendres que el seu president, David Aganzo, ha enviat diferents cartes al ministre de Cultura i Esport, José Manuel Rodríguez Uribes; a la presidenta del Consell Superior d’Esports, Irene Lozano; al president de la Reial Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, i al president de LaLiga, Javier Tebas, «en què sol·licita obrir una línia de comunicació» per tractar qüestions que poden afectar en aquests moments el col·lectiu de futbolistes .

Notícies relacionades

David Aganzo ha demanat «als seus quatre interlocutors que extremin les mesures de defensa dels drets dels futbolistes» davant de l’estat d’alarma declarat a Espanya a causa de la pandèmia de Covid-19. El president de l’AFE també els ha comunicat que el sindicat «ha remès als seus més de 10.000 afiliats/des una carta per explicar-los detalladament les mesures implementades pel Govern i tenir clars els conceptes i diferents ERTOs».

«L’AFE també demana que es garanteixin els drets laborals del col·lectiu en l’estat de dret en què estem, transmetent que el sindicat denunciarà qualsevol situació que perverteixi l’exposat en el text del reial decret llei 8/2020, de 17 de març. La nostra associació vol tenir informació de la posició que adoptaran el Ministeri de Cultura i Esport, CSD, RFEF i LaLiga a fi de dur a terme una estratègia de col·laboració en què en tot moment es respectin els drets dels futbolistes com a treballadors que són, evitant adoptar decisions que puguin ser irreversibles en diferents direccions», ha indicat el sindicat.