Alteració en els Jocs Olímpics

La por del coronavirus també altera el viatge de la torxa olímpica

Els comitès grec i japonès mantenen l'encesa a Olímpia el 12 de març, però redueixen el nombre d'actes i participants

zentauroepp24969213 relevo200305104117

zentauroepp24969213 relevo200305104117 / JUNG YEON-JE

2
Es llegeix en minuts
Ainhoa Gutiérrez

La por de l’epidèmia del coronavirus alterarà la festa de l’encesa de la torxa olímpica a la ciutat grega d’Olímpia el pròxim dijous, 12 de març. El comitè japonès ha reduït l’ambaixada que assistirà a l’esdeveniment i el grec ha limitat el nombre d’assistents i participants i ha eliminat de l’agenda diferents actes protocolaris. L’esperit olímpic es manté en qualsevol cas: la tiradora Anna Kirakaki serà la primera esportista a iniciar el relleu de la torxa, el periple de la qual conclourà el 24 de juliol a Tòquio.

Les autoritats d’Inazawa, localitat japonesa agermanada amb la grega d’Olímpia des del 1987, han anunciat aquest dijous que han cancel·lat el viatge d’un grup d’estudiants de secundària que havien de participar en l’etapa grega del relleu de la torxa. El grup d’estudiants havia de viatjar a Grècia com a part d’un intercanvi cultural amb Olímpia, des d’on també està previst que viatgin estudiants per participar en el relleu nipó a l’abril, segons detalls recollits per l’agència de notícies japones Kyodo

Inazawa va enviar a Grècia estudiants a participar en els relleus de les torxes dels Jocs Olímpics d’hivern de Nagano el 1998 i els últims quatre Jocs Olímpics d’estiu. 

Reducció de participants en l’encesa

El comitè olímpic grec va anunciar aquest dimarts que l’encesa el 12 de març de la torxa a Olímpia segueix endavant, però que les seves dimensions quant a participants seran molt menors per ajudar a contenir la propagació del coronavirus SARS-CoV-2. 

L’assaig general que tindrà lloc el dia anterior serà sense espectadors i les recepcions i sopars han sigut suspesos.  En aquesta línia, el comitè organitzador dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio 2020 ha decidit reduir la mida de la delegació japonesa que participarà en la cerimònia de l’encesa.

Els organitzadors també estan considerant reduir, en funció de la situació del contagi a cada regió, la dimensió dels esdeveniments del relleu japonès, que començarà el 26 de març al J-Village, unes instal·lacions de futbol a 25 quilòmetres de l’accidentada central nuclear de Fukushima Daiichi.

Possibles decisions

Notícies relacionades

Aquest mateix dimecres el president del comitè, Yoshiro Mori, i el director general, Toshiro Muto, van assenyalar que els detalls sobre cada tram s’anunciaran almenys una setmana abans i que podria restringir-se l’entrada de públic a cada final d’etapa. També podrien fer una crida perquè la gent eviti aglomerar-se al llarg del recorregut si és necessari.

La cerimònia d’encesa marca el començament del relleu de la torxa olímpica, que inclou un recorregut pel país hel·lè i que culmina amb la cerimònia d’inauguració dels Jocs, en aquest cas, prevista per al 24 de juliol a Tòquio.