por del contagi

Un total de 134 ciclistes reclosos en un hotel d'Abu Dhabi pel coronavirus

Suspès el Tour dels Emirats pel contagi de dos auxiliars i amb corredors de la talla de Froome o Valverde obligats a passar les anàlisis

froome

froome / GIUSEPPE CACACE (AFP)

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea

Un total de 134 ciclistes que participaven en el Tour dels Emirats Àrabs Units, carrera que havia de finalitzar dissabte, es troben reclosos en un hotel de luxe adjunt al circuit del Gran Premi de Fórmula 1, que se celebra a Abu Dhabi, després que dos auxiliars de l’equip dels Emirats, que dirigeix el tècnic espanyol Joxean Fernández ‘Matchin’, donessin positiu en un test de coronavirus a què van ser sotmesos després de presentar un procés febril. Els dos membres d’aquest equip, segons ‘La Gazzetta dello Sport’, serien dos massatgistes italians de l’equip àrab. Aquest equip manté en el seu ‘staff’ una majoria de personal de nacionalitat italiana i espanyola.

Els corredors, segons el relat d’alguns d’ells des de l’hotel on estan tancats, ja han començat a passar els test per determinar que no estan infectats amb el virus. Una vegada s’obtinguin les proves i aquestes siguin negatives podran abandonar el centre hoteler i el país. La carrera acabava dissabte, però s’ha cancel·lat i el britànic Adam Yates, germà bessó de Simon (vencedor de la Vuelta del 2018), en serà proclamat vencedor.

A part dels 134 ciclistes hi ha unes 350 persones més incomunicades, entre tècnics, mèdics, massatgistes, mecànics, personal local i italià de la carrera –el Giro és el responsable de l’organització de la prova– i periodistes acreditats. Es dona la circumstància, a més, que avui és festiu als Emirats, amb què es complica la comunicació amb centres oficials del país.

Els afectats

Entre els corredors incomunicats figuren un total de 16 espanyols encapçalats per Alejandro Valverde i altres destacats ciclistes com Jesús Herrada, Omar Fraile, Gorka Izagirre, José Joaquín Rojas, Dani Navarro i Fran Ventoso, enrolats en diferents equips del World Tour com el Movistar, el Cofidis, l’Astana, el Bahrain, el CCC o l’Israel. 

Notícies relacionades

Amb ells també es mantenen incomunicades diverses figures mundials, liderades per Chris Froome, quatre vegades guanyador del Tour i amb dos triomfs a la Vuelta i un al Giro. Hi ha, a més, alguns dels millors velocistes dels últims anys com Marc Cavendish, Dylan Groenewegen, Sam Bennett, Fernado Gaviria o Calew Ewen. Altres corredors destacats són Tadej Pogacar, Rafal Majka, Ilnur Zakarin, Domenico Pozzovivo, Andrey Amador i Tony Martin.

També es dona la circumstància que un dels ciclistes incomunicats és el menorquí Albert Torres, del Movistar, que dissabte havia de volar des de Dubai a Alemanya per participar en el Mundial de pista que se celebra a Alemanya. Fins dissabte no es coneixeran els resultats de la prova, així que està en risc el seu vol a Europa.