L'ENUIG DE PEP

Guardiola llança una pulla a Bartomeu: «Que no parli tan fort»

Ferran Soriano, conseller delegat del City, assegura que les acusacions de la UEFA «són falses»

rpaniagua52371444 manchester city s spanish manager pep guardiola gestures on 200219232420

rpaniagua52371444 manchester city s spanish manager pep guardiola gestures on 200219232420 / LINDSEY PARNABY

2
Es llegeix en minuts
Enric Gil

Ferran Soriano, conseller delegat del Manchester City, va parlar aquest dimecres públicament per primera vegada des de la sanció de la UEFA per manifestar que «les acusacions són falses». «No hi ha diners que no hagin sigut degudament declarats», va assegurar. La setmana passada el City va ser sancionat amb dos anys sense disputar competicions europees per violar presumptament normes de Fair Play Financer (FFP) entre els anys 2012 i 2016. 

En declaracions facilitades pel club, Soriano va recordar que, a diferència del que va dir la UEFA, sí que van col·laborar en la investigació i van tenir una sensació de falta de justícia: «En cada pas, en cada interacció que vam tenir, sentíem que se’ns considerava culpables abans de discutir res». «I va ser difícil perquè ho vam fer en un context en què la informació es filtrava als mitjans».

Sentència «política»

El CEO del City va matisar que les seves crítiques no es dirigien a la UEFA «en general» sinó a elements concrets de la institució: «L’experiència amb la cambra d’investigació de FFP va ser més negativa del que m’hauria imaginat». «Som un club financerament sostenible, som rendibles, no tenim deutes, els nostres comptes han sigut examinats moltes vegades per auditors, reguladors, inversors i tot està perfectament clar», va remarcar.

«Si no m’acomiaden, em quedaré aquí al 100% perquè m’estimo aquest club» [Pep Guardiola]

El City apel·larà la sanció de la UEFA aquesta setmana al Tribunal d’Arbitratge Esportiu (TAS), l’última instància, on espera «un judici just». Des del club treballen amb la previsió que el TAS dicti sentència «abans de l’inici d’estiu».

L’enuig de Pep

Pep Guardiola, mentrestant, ha estat al corrent de tot el procés. El tècnic català va parlar per primera vegada després de la sanció i va assegurar que al conèixer-la va ser un impacte, però confia en la versió del club: «Nosaltres el recolzem al 100%». «Som optimistes i sabem que la veritat prevaldrà, ho lluitarem com lluitem cada partit».

Notícies relacionades

Pep també va llançar un missatge a Bartomeu després del triomf davant del West Ham  (2-0). El president blaugrana va celebrar que la UEFA controli el FFP. «Que esperi que apel·lem. Creiem que tenim raó i ho farem. Però que no parli tan fort. És el meu consell per a ell i per al Barça perquè tothom està involucrat de vegades en algunes situacions».  

El tècnic català està decidit a acabar l’any i mig de contracte que li queda al Manchester City «passi el que passi». «Si no m’acomiaden, em quedaré aquí al 100% perquè estimo aquest club», va concloure.