DECISIÓ FULMINANT

El Manchester City, expulsat de la Champions les dues pròximes temporades

La UEFA castiga l'equip de Guardiola per trencar les regles del 'fair play' financer i falsejar els seus ingressos per patrocini

jmexposito47799845 soccer football   champions league quarter final second leg 200214194010

jmexposito47799845 soccer football champions league quarter final second leg 200214194010 / PHIL NOBLE

1
Es llegeix en minuts

El Manchester City, rival del Madrid als vuitens d’aquesta Champions, ha sigut expulsat de la Lliga de Campions durant les pròximes dues temporades per la UEFA. El club anglès, a més, ha sigut multat amb 30 milions d’euros al descobrir-se un engany a l’organisme rector del futbol europeu i trencat les regles financeres del joc net.

El sever càstig reflecteix l’enuig monumental de la UEFA, que considera que l’equip dirigit per Pep Guardiola ha violat les regles i el codi de conducta del futbol europeu. L’organisme de control financer considera que l’entitat va inflar els seus ingressos de patrocini després d’una investigació provocada per la publicació de correus electrònics i documents «filtrats» per la revista alemanya ‘Der Spiegel’ al novembre del 2018. 

Comunicat del City

Notícies relacionades

Els documents semblen mostrar les irregularitats en el patrocini anual de 67,5 milions de lliures de la samarreta, l’estadi i l’acadèmia. El comunicat de la UEFA assegura que el club pot recórrer al TAS. El club, mentrestant, es va mostrar «decebut però no sorprès» pel càstig i buscarà «justícia» en un organisme independent. 

Sense opcions en la Premier, el bloc de Guardiola afrontarà una eliminatòria decisiva davant del Madrid en els vuitens d’aquesta edició, en la qual sí que podrà continuar participant abans de complir el càstig els dos pròxims cursos en els tornejos de la UEFA.